Veseli doček Nove godine u zagrebačkom hotelu Esplanade

Veseli doček Nove godine u zagrebačkom hotelu Esplanade

Novogodišnja noć u  Smaragdnoj dvorani i u Zinfandelu hotela Esplanade u Zagrebu isplanirana je do najsitnijih detalja. To ne čudi jer je nedavno nagrada World Luxury Hotel Awards 2022. za najboljeg generalnog direktora na području Južne Europe pripala Ivici Maxu Krizmaniću, dugogodišnjem generalnom direktoru hotela Esplanade. Od crvenog tepiha, pjenušca dobrodošlice s finim zalogajima, otmjene gurmanske večere od šest sljedova , pa sve do  glazbenog programa uz mnogo plesa i veselja.

Odabir jela povjeren je  Ani Grgić Tomić, chefici godine 2022. prema izboru vodiča Gault&Millau, koja sa svojim timom chefova za novogodišnju noć priprema selekciju najfinijih jela – meringue od cikle i timut papra s guščjom jetrom, panna cotta od cvjetače s Oscietra kavijarom, mousse od fazana sa želeom od šumskog voća, tartar od hlapa, jastučić punjen jadranskim kozicama, ragout od vrganja s pjenom od suhih šljiva i prženog ružmarina, kanadski striploin s tartufima i kestenom te čokoladni truffles s narančom i bademom samo su dio svečanog novogodišnjeg jelovnika.  U ponoć  odbrojavanje uz pjenušac  i  vinski gulaš za okrepu.

Bend Vizija i ove godine priprema glazbeni show kombinaciju evergreena, jazz standarda, valcera, uz dodatak svjetlosnih efekata.

Esplanade priprema i Piano & Cigar Lounge opremljen  sofama i šankom za opuštanje uz  konjak i cigare uz taktove lagane klavirske glazbe.

Ekipa animatora pod stručnim će vodstvom uvesti i mališane u novu godinu uz dječji disko, doček pun vesele igre i plesa. Najmlađe očekuje posebno uređen prostor, odlična zabava s vršnjacima, društvene igre, glazba za ples i mnoštvo iznenađenja. A kada se maleni umore od igre i plesa, očekuje ih cool odmaraonica.

Nakon dočeka 2023., nakon vesele noći,  u luksuznoj sobi  dolazi čarobno jutro s pogledom na Zagreb uz doručak. Na doručku  jaja Benedict, jaja Royale, poširana jaja na hrskavom tostu s avokadom i pancetom, vruća zobena kaša s cimetom, medom i vanilijom, palačinke s bobičastim voćem, francuski tost s javorovim sirupom ili  slasni Esplanadini štrukli uz svježi sok od naranče ili vrhunski pjenušac.

Cijena dočeka uz cjelovečernji program iznosi 1950 kn (258,81 €) po osobi te uključuje pjenušac dobrodošlice uz fine zalogaje, gala večeru od šest sljedova jela, neograničenu konzumaciju odabranih vina, pjenušac u ponoć, gulaš za okrepu i specijalne rekvizite za proslavu.

Cijena dočeka za djecu (4 – 10 g.) iznosi 750 kn (99,54 €) po djetetu te uključuje raskošan bife jelovnik, dječji pjenušac u ponoć te neograničenu konzumaciju sokova i vode. Ponuda je dostupna za roditelje koji borave u hotelu ili planiraju doček u jednom od hotelskih prostora.

Cijena smještaja ovisi o kategoriji sobe na dan boravka.

Foto: Arhiva Esplanade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.