U Rijeci održana 28. dodjela plaketa i promocija knjige „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2023/24.“

U Rijeci održana 28. dodjela plaketa i promocija knjige „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2023/24.“

Dvadestiosma dodjela plaketa Restaurant Croatica i promocija knjige „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2023/24“ na hrvatskom i engleskom jeziku održana je u Botelu Marina u Rijeci. Projekt je pokrenut 1995. godine i njime je obuhvaćeno 700 restorana da bi danas svake godine bilo izabrano 100 vodećih prema mišljenju Časnog odbora te anketi koju je ispunilo preko 20.000 gostiju. Zanimljivo je da je u 28 godina uvršteno ukupno 522 restorana od kojih je naslov obranilo šest njih koji su sve vrijeme među vodećima! Restorani su u knjizi podijeljeni na šest regija, a u uvodnom dijelu su preporuke za lokalne specijalitete, sorte vina i događanja vezana za hranu i vina. Restorani su predstavljeni tekstom, slikom i receptima kućnih specijaliteta. 

Uz plaketu, ovogodišnji pobjednici dobili su i naljepnicu Restaurant Croatica s QR kodom čijim skeniranjem se dolazi na online izdanje knjige, također na hrvatskom ili engleskom jeziku. U knjizi „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2023/24“ dio restorana predstavlja specijalitete čiji su sastavni dio namirnice uzgojene u krugu od 100 km. U knjizi objavljen QR kod vodi na Ružu jela – aplikaciju koja omogućuje grafički prikaz porijekla namirnica u jelu. Karin Mimica, voditeljica projekta i urednica knjige, projekt vodi s Udrugom hrvatskih restoratera, a među partnerima su Hrvatska turistička zajednica i strukovne udruge uz svesrdnu pomoć pojedinih sponzora.

Tiskano izdanje se može naručiti kod nakladnika.

Knjiga je na hrvatskom i engleskom jeziku dostupna i u besplatnim on-line izdanjima koja se otvaraju klikom na naslovnicu knjige na ovom linku. On je ujedno povezan QR kodom s logom projekta koji je na naljepnicama vodećih restorana.

Informacija: 28. dodjela plaketa Restaurant Croatica i promocija knjige "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2023/24"

Više o novoj knjizi
Više o projektu Restaurant Croatica

Galerija fotografija s dodjele plaketa

Galerija fotografija s domijenka

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.