ŠKMER - Trening Sportske prehrane dio je edukacijskih paketa EU projekta Kuhinja znanja

ŠKMER - Trening Sportske prehrane dio je edukacijskih paketa EU projekta Kuhinja znanja

ŠLKMER pozivava da u utorak 19. rujna između 17 i 21 sati sudjelujete na nutricionističko-kulinarskom treningu Sportske prehrane s degustacijom tematskih i drugih jela za pripreme i natjecanja sportaša. 

Riječ je o prvoj radionici za profesionalce ugostiteljstvu te strukovne nastavnike koju Šefovi kuhnija mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) organiziraju u ŠKMER Akademiji u suradnji s dr.scVesnom Bosanac, a održava u sklopu EU projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.) za jačanje društvenog poduzetništva  .

Ta je nutricionistkinja specijalizirala se za prehranu sportaša na stručnom poslijediplomskom studiju pri Međunarodnim olimpijskim odborom, surađuje s brojnim pojedincima, sportskim savezima i klubovima. Suradnja sa ŠKMER-om nastala je iz potrebe da se kreiraju znanstveno utemeljeni jelovnici sportašima i da se ta znanja prenose sadašnjim i budućim kuharima, konobarima, voditeljima objekata te drugim osobama uključenima u ovo područje. Središnje teme ove hands on edukacije su jelovnici prilagođeni prehrambenim potrebama sportaša, a koji obuhvaćaju predjela, glavna jela, deserte i međuobroke, te jamče optimalnu ravnotežu nutrijenata i energije tijekom intenzivnih treninga i natjecanja.

Jela će s polaznicima pripremati chef Željko Neven Bremec, glavni edukator ŠKMER-a, a molimo one koji žele sudjelovati da potvrde dolazak u ŠKMER Akademiju na adresi Jobova 2 u Splitu.

mob.: +385 99 3198 961
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Detalji o  radionicihttps://skmer.hr/kako-pripremati-optimalne-obroke-za-sportase-doznajte-na-rujanskom-treningu-sportske-prehrane-s-dr-sc-vesnom-bosanac/ 

Trening Sportske prehrane dio je edukacijskih paketa EU projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.) za jačanje društvenog poduzetništva. Taj opsežni projekt sufinanciran je kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda, a cilj mu je u 30 mjeseci jačati lokalno poduzetništvo, unaprijediti znanja i vještine zaposlenika ŠKMER-a kroz specijalizirane oblike osposobljavanja i obrazovanja, edukacije i treninge te zaposliti mlade osobe.

U sklopu Kuhinje znanja razvijaju se četiri specijalizirana edukacijska paketa; a Treniing sportske prehrane se odvija u sklopu paketa Edukacije za strukovne nastavnike i mentore u ugostiteljstvu, koji objedinjuje trendove u modernom kuharstvu, tradiciju mediteranske kuhinje te napredne kulinarske metode. 

Kuhinja znanja sufinancirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.


Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

LENTA kuhinja-znanja-EU.png

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.