U ŠKMER Akademiji kreću prve kulinarsko-nutricionističke radionice prehrane djece od 1 do 3 godine

U ŠKMER Akademiji kreću prve kulinarsko-nutricionističke radionice prehrane djece od 1 do 3 godine

Mladi kuhari željni usavršavanja, novih tehnika, metoda i drugih znanja vezanih uz struku, mogu se do 22. rujna 2023. godine prijaviti na Natječaj za stipendiranje kuhara ŠKMER Kuharske Akademije u Splitu.

U novom dvogodišnjem ciklusu, međunarodna udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) primit će 12 kuhara koji će imati priliku educirati se i kuhati s renomiranim chef edukatorima iz Hrvatske i inozemstva na kulinarskim radionicama i tečajevima, te steći znanja o namirnicama, kao i o organizaciji poslovanja u profesionalnim kuhinjama.
Stipendiranje se odvija u sklopu projekta jačanja društvenog poduzetništva – Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.), kojim se razvijaju ili su već kreirani napredni programi kulinarskih treninga za profesionalce u ugostiteljstvu, strukovne nastavnike, mentore te zaposlenike ŠKMER-a i mlade.
"Naš novi program stipendiranja nudi stručne edukacije, intenzivne kuharske treninge, inspirativne majstorske radionice, interaktivne radionice i medijsku promociju polaznika – sve što je potrebno za oblikovanje kulinarske karijere. Za svakog od odabranih kandidata, ovisno o vještinama i predznanju, prilagodit će se individualni program profesionalnog usavršavanja i priprema za domaća i međunarodna natjecanja, te će im se ponuditi ili ugovoriti posao i radna pozicija koja odgovara njihovim kvalifikacijama, interesima, znanju, vještinama i motivacijama" – poručio je chef Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a.
Kroz udrugu tijekom godina prošlo je na desetke stipendista, a danas renomiranih chefova. Između ostalih, ŠKMER stipendisti su bili Toni Boban, šef kuhinje restorana Corto Maltesea, Duje Kanajet iz Šuga, restorana s priznanjem Michelin BIB Gourmand, kao i Mario Mandarić, koji je kuhao u svjetskim restoranima s 3 Michelinove zvjezdice poput “The Fat Ducka” Hestona Blumenthala i “The Waterside Inna” u Engleskoj. Ovaj cjeloviti program kojim se postiže izvrsnost u struci, završili su  i Dragutin Mandić, višestruki pobjednik Bisera mora, najvećeg natjecanja kuhara u regiji, Imoćanin Ante Jonjić osvajač niza medalja na kulinarskim natjecanjima u regiji, vrsni hvarski kuhari Kruno Kovačević i Toni Vučetić te brački privatni chef Josip Vrsalović.

 Kandidati za novi krug stipendiranja trebaju priložiti potrebnu dokumentaciju (potvrdu o školovanju, životopis i motivacijsko pismo) na poveznici: https://skmer.hr/prijave-za-stipendiju/

Ostale se informacije mogu dobiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385 91 581 83 85.

 Program će se održati pod okriljem EU projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.) kojeg su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.