Štrudlafest, od. 1 do 3. rujna u selu štrudla - Jaškovu!

Štrudlafest, od. 1 do 3. rujna u selu štrudla - Jaškovu!

Znate li da je 2015. godine selo Jaškovo upisano u Guinnessovu knjigu rekorda budući da je tada pripremljena najduža savijača (štrudla) na svijetu. Štrudla je bila dugačka čak 1479,38 metara. Danas je štrudla zaštitni znak ovoga kraja ovog kraja, a Štrudlafest je postao najznačajnija gastro priredba u Karlovačkoj żupaniji.  

Prvi Štrudlafest održan je iduće 2016. godine, a među gostima su tada u Jaškovu bili legendarni Stevo Karapandža, akademik kulinarstva Branko Ognjenović, te Josip Abičić, šef kuhinje Milenij hotela iz Opatije, a gospođa Marica postala je ponosna ambasadorica štrudle. I danas prenosi iskustvo sudjelovanja u izradi najduže štrudle na svijetu.  Dakle, ako danas, 3. rujna, svratite u Jaškovo tamo će vas dočekati obilje domaćih štrudli, ručni radovi iz raznih humanitarnih udruga, moći ćete vidjeti mlade robotičare, saznati o radio amaterima na stojnici Radio kluba Ozalj, Nikola Tesla će predstaviti kako se „igrati“ sa strujom, kupiti prirodne proizvode od ruža i ljekovitih trava, voziti se „ringešpilom“ (vrtuljkom) ili voziti vlakićem, a za uporne nije zaboravljena ponuda hamburgera.

 Kako se Jaškovo nalazi u blizini Ozlja neizostavno posjetite i dvorac te munjaru, a bilo bi dobro da u povratku, izbjegavajući gužvu na autocesti Karlovac-Zagreb, svratite i u Krašić.

Više o Štrudlafestu

Na čak 41 lokaciiji u Karlovačkoj županiji do 10. rujna istražite ponudu slasnih štrudli!e/https://strudlafest.com/tjedan-strudle/

Korak po korak

Štrudla Step by step je rekreativna, zabavna i poučna šetnja živopisnim krajolikom Jaškova koja nam uz pratnju lokalnog vodiča otkriva tajne prirode, tradicije i dobre štrudle. 

Krećemo od restorana Žganjer do stare kurije Jaškovo otkrivajući nepoznate detalje povijesti Jaškova, Štrudlafesta i nastanka najveće štrudle na svijetu. Na početku puta svatko dobiva dvije štrudle koje može u šetnji lagano grickati.

Nastavljamo preko izvora Opara, zatim kroz obližnji šumarak do vrha brijega s kojeg puca predivan pogled na dolinu rijeke Dobre. Putem nas prate mirisi i prizori plodova nadolazeće jeseni. Zatim se spuštamo do Matinog mlina, jedne od rijetkih sačuvanih vodenica na rijeci Dobri koja već stoljećima krije tajne o svom nastanku, priče i legende o lokalnim plemenitašima i mlinarima. Uz šum slapa na jednom od najposjećenijih dobranskih kupališta razgledavamo unutrašnjost mlina uz mogućnost kratke stanke za kavu u obližnjem restoranu. Vraćamo se do restorana i Štrudlafesta laganom šetnjom cestom kroz selo.

Korak po korak, step by step na našem putu pronalazimo sastojke potrebne za nastanak savršene štrudle, intrigiraju nas priče i krajolici, šum slapa i zvukovi zalazećeg ljeta koje najavljuje jesen u svim svojim bojama.

TERMINI: 
01.09. u 16.30h za individualne posjetitelje
02. i 03. 09. u 10h i 15h za organizirane i individualne posjetitelje

NFORMACIJE O RUTI:
Dužina rute: 4700 metara
Trajanje ture: 2 – 2,5 sati
Polazak/povratak: ispred restorana Žganjer u Jaškovu
Cijena po osobi-individualni posjetitelji: 8,00 € / 60.27 kn
Cijena uključuje: 2 štrudle (slatka i slana) i pratnju lokalnog vodiča

ORGANIZIRANE GRUPNE POSJETE:
Polazak iz Duga Rese, Jastrebarskog i Karlovca: 10.00 € / 75.30 Kn (prijevoz autobusom, min broj osoba 40)
Polazak iz Zagreba: 13.00 € / 97,89 kn (prijevoz autobusom, min broj osoba 40)

Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Rezervacije/INFOhttps://www.agritour.hr/aranzmani/izleti-hrvatska.html

Nexbike

 Ove godine u Jaškovu na Štrudlafestu pridružuje se i Nexbike ekipa kako bi posjetitelji mogli obići i isprobati čim više slasnih štrudli! Pravilo je: Odaberi jednu od Štrudla by bike ruta i uživaj u điru na dva kotača. Za sve nextbike korisnike osiguran je promo kod „STRUDLA“ koji vam daje 200 besplatnih minuta za vožnju po Štrudla by bike rutama. Sve što trebate napraviti je: preuzeti nextbike aplikaciju aktivirati račun spajanjem kartice upisati promo kod, a preuzete bicikle je potrebno vratiti na start odakle ste i krenuli, kako bi ih druge osobe nakon vas isto tako mogle unajmiti za svoju vožnju na dva kotača - kažu organizatori.

Štrudla by kayak – safari dionica od Jaškova do ušća Kupe i Dobre krije gotovo netaknutu prirodu, bistru vodu s brojnim brzacima koja je idealna za početnike, ali i one željne avanture i adrenalina. Uz cvrkut ptica, šum rijeke i miris zelenila, safari na Dobri pruža nezaboravan osjećaj za sva osjetila. No, kada cjelokupnom odmoru u prirodi dodamo i domaću štrudlu – pravom ljetnom osvježenju neće biti kraja!

Prava poslastica čeka vas na kraju safarija – ušće Dobre i Kupe gdje se možete rashladiti u dvije rijeke istovremeno. Ili vas poslastica ipak čeka na početku safarija gdje možete kušati domaću štrudlu? Na vama je da otkrijete!

Prava formula za osvježavajući vikend = safari na Dobri + domaća štrudla!

Termini:

  • 1. 9. petak u 16:00
  • 2. 9. / 3. 9. subota i nedjelja u 10:00 i 16:00

Cijene:

  • 1 osoba  = 35 eura
  • 2 roditelja + 1 dijete = 88 eura
  • 2 roditelja + 2 djece = 107 eura
  • 2 roditelja + 3 djece = 125 eura

Cijena uključuje: spust, zaštitnu opremu, osiguranje od nezgode, fotografije te štrudlu.

Prijave i informacije na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefon 099-548-4007

Još sadržaja

Uz domaće umjetnice napravite svoj tanjurić od keramike - oslikajte svoje vlastite, unikatne tanjuriće za štrudlu. Štrudla je fina bez obzira jede li se iz papirnate vrećice, rukama, nožem i vilicom, iz salvete.. ipak, za potpuni doživljaj uživanja u štrudli, u Jaškovu selu štrudle osmislili smo unikatne, rukom slikane tanjuriće za serviranje štrudle koji serviranje štrudle pretvara u posebnu priču!

Štrudla by horse - uživajte u jahanju kroz prirodu i sladite se slasnim domaćim štrudlama!

Rezerviraj svoju Štrudlomanijak piknik košaru, pronađi top lokaciju, uživaj u pikniku i slasnim štrudlama na svježem zraku!

 

Uz naše majstorice od keramike oslikajte svoje vlastite, unikatne tanjuriće za štrudlu. Ova zanimljiva, hit radionica Štrudlafesta u trajanju od 45 do 60 minuta otkrit će vam tajne oslikavanja keramike, a zasladit ćete se slatkom i slanom štrudlom i sokom od jabuke.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.