Matija Bogdan i Janez Bratovž pripremaju uzbudljivu gourmet večer u Njivicama

Matija Bogdan i Janez Bratovž pripremaju uzbudljivu gourmet večer u Njivicama

Jedan od najpoznatijih slovenskih chefova svjetskoga glasa Janez Bratovž gostovat će na novom izdanju Aminess Wine & Gourmet Nightsa u Njivicama na otoku Krku. Chef Bratovž pridružit će se executive chefu Matiji Bogdanu i prirediti pravi gourmet spektakl u pet sljedova u 7 Seas Restaurant & Baru. Večera koju spremaju dvojica sjajnih chefova održat će se u četvrtak, 24. kolovoza, od 19:30h, a pratit će je ponajbolje etikete vinarija Damjanić i PZ Vrbnik.

Chefovi Janez Bratovž i Matija Bogdan osmislili su poseban jelovnik baziran na visokokvalitetnim lokalnim namirnicama, i to u pet sljedova. Kao predjelo chef Bratovž priprema papriku, svježi sir, inćune i kapare, dok chef Bogdan sprema jakobove kapice sa svježim krastavcima i mentom. Ljubitelje dobre hrane i još boljih kombinacija okusa oduševit će rižoto s gljivama i dimljenom pastrvom slovenskog chefa.

Svi koji preferiraju divljač, moći će kušati najnoviju deliciju chefa Bogdana – file jelena s kremom od poriluka i cvjetače. Kao šećer na kraju sjajne večere gostima će biti poslužen castello biskvit sa skutom i narančom, prema receptu Matije Bogdana. Delicije na novom izdanju Aminess Wine & Gourmet Nightsa u Njivicama chefovi će upariti s vrhunskim hrvatskim vinima – zlatnom vrbničkom žlahtinom, malvazijom Akacija, crnim Duro Istrianom te žutim muškatom vinarija Damjanić i PZ Vrbnik.

7 Seas Restaurant & Bar smješten je neposredno uz more, u mirnoj uvali u Njivicama na otoku Krku. Ovaj relativno novi restoran već je popularan među lokalnim stanovništvom te ljubiteljima dobre hrane koji ljeto provode na Krku, obližnjim otocima te na Kvarneru. Za njegovu popularnost i prepoznatljiv koncept visoke gastronomije naziva 7 Seas ponajprije je zaslužan chef Matija Bogdan, koji teži korištenju kvalitetnih lokalnih sastojaka i namirnica, vrhunskoj razini usluge te sofisticiranim kulinarskim tehnikama. Mjesto na Aminess Wine & Gourmet Nightsu u Njivicama moguće je rezervirati na brojeve 051 358 400 ili 099 354 3272 po cijeni od 80 eura za jednu osobu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.