Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u posjetu otoku Korčuli

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u posjetu otoku Korčuli

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja je održana u povodu Dana Grada Korčule i blagdana Sv. Todora uz predsjednika Vlade mr. sc. Andreja Plenkovića prisustvovala je i ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u ponedjeljak, 29. srpnja 2019. godine u Korčuli.
 

Foto: Hina

Uoči svečane sjednice, ministrica je uz predsjednika Vlade obišla novoizgrađenu operativnu obalu u trajektnoj luci Dominče te je nazočila i potpisivanju ugovora za projekte sufinancirane iz fondova EU, a koji će poboljšati kvalitetu života ljudi na otoku; projekta „Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula“ u Korčuli te projekta „Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka“ u Veloj Luci.


Foto: Hina

Čestitavši Dan Grada Korčule i blagdan Svetog Todora premijer Plenković istaknuo je suradnju Grada i Vlade na unaprjeđenju kvalitete života, razvoju i boljoj prometnoj povezanosti, jačanju turizma i ulaganja, a s naglaskom na kulturnu baštinu. Završene radove na operativnoj obali u trajektnoj luci Dominča Plenković je nazvao primjerom kako Vlada RH radi na boljoj prometnoj povezanosti  i razvoju otoka, a posebno Korčule.

"Danas potpisani ugovori za Puntin i Vela Luku s 85 su posto sufinancirani EU sredstvima. Upravo su zaključci Vlade trasirali put brojnim takvim projektima u cestovnoj i lučkoj infrastrukturi. Naravno da će i izgradnja Pelješkog mosta i prometnica na Pelješcu omogućiti novu dimenziju života i rasta turizma na Korčuli", rekao je premijer Plenković te istaknuo kako su ta dva projekta dokaz koliko članstvo u Europskoj uniji pomaže razvoju otoka i boljoj povezanosti s kopnom.


Foto: Hina

Ministrica kulture je za vrijeme boravka u Gradu Korčuli posjetila i Gradsku knjižnicu Ivan Vidali gdje se susrela s ravnateljicom knjižnice Milojkom Skokandić te ravnateljicom Centra za kulturu Korčula Lanom Filippi Brkić kojima je uručila donacije knjiga. Potom je obišla i prvu plažnu knjižnicu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je otvorena prošloga tjedna na plaži Veli žal u Prižbi, općine Blato na Korčuli.

Svoj boravak na otoku Korčuli ministrica je zaključila posjetom Veloj Luci gdje je ispred crkve svetog Josipa prisustvovala memorijalnom koncertu „Trag u beskraju“ održanom u spomen na velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića.




Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.