U petak, 27. rujna, Međimurje prima prestižnu Zlatnu jabuku - nagradu FIJET-a, svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu

U petak, 27. rujna, Međimurje prima prestižnu Zlatnu jabuku - nagradu FIJET-a, svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu

Zlatna jabuka je prestižna nagrada za postignuća u turizmu, koju godinama dodjeljuje Međunarodna federacija novinara i putopisaca – FIJET, te istinska potvrda prepoznatljivosti destinacije i kvalitete ponude.Međimurska županija ovogodišnji je dobitnik Zlatne jabuke, nagrade koju s razlogom nazivaju turističkim Oskarom, i u čijem je izboru i ove godine vladala velika konkurencija. Za uvrštavanje na prestižnu listu dobitnika Zlatne jabuke potrebno je ispuniti mnoge zahtjevne kriterije, osobito u području održivog turizma, očuvanja okoliša te bioresursa, jer bez tih vrijednosti nije ni moguće ući u natjecanje.

Ovo je nova potvrda da Međimurska županija s razlogom nosi oznaku Green Destination, kao prva regija u Hrvatskoj i četvrta u svijetu. Postignućima na području održivog turizma, te jedinstvenim turističkim proizvodima, uvjerili smo članove Federacije novinara i putopisaca da smo upravo mi destinacija zlatnim slovima upisana u svjetsku turističku kartu, kažu u Županiji.

 Svečana ceremonija dodjele Zlatne jabuke, bit će u petak 27. rujna  u 18 sati  u Atriju starog grada Zrinskih Čakovec. Ceremoniji će nazočiti i veliki broj domaćih i stranih novinara koji pišu o turizmu, a predsjednica hrvatskog udruženja FIJET-a Tina Eterović Ćubrilo tim povodom kaže - Prvi put u 54 godine Zlatnu jabuku dodjeljujemo za očuvanje prirode i okoliša i zelenu destinaciju te očuvanje kulturno povijesne baštine, tradicije i običaja. Na prijedlog Hrvatskog udruženja, komisija FIJET-a (iz 5 zemalja) jednoglasno je potvrdila kandidaturu.

Zajedno s Međimurcima proslaviti ćemo i Svjetski Dan turizma i 70 godina svjetskog udruženja FIJET. U Međimurje, u Čakovec dolazi predsjednik svjetskog udruženja FIJET-a Tijani Haddad iz Tunisa i 15 kolega iz 14 zemalja te Izvršni odbor i komisija za "Zlatnu jabuku", kao i hrvatski članovi i drugi novinari.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.