U Ninu sastanak s turističkim zajednicama Zadarske županije

U Ninu sastanak s turističkim zajednicama Zadarske županije

U Ninu je održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s predstavnicima turističkih zajednica Zadarske županije.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan .Staničić na početku sastanka naglasio je kako hrvatski turizam u dosadašnjem dijelu godine bilježi pozitivan rezultat s obzirom da je na razini cijele zemlje ostvareno više od 9 milijuna dolazaka i 39,8 milijuna noćenja, što je u odnosu na prošlu godinu rast od 5 posto u dolascima i 1 posto u noćenjima.

„Nalazimo se u srpnju, brojka gostiju koji na dnevnoj bazi borave u našoj zemlji kontinuirano raste te se približavamo samoj špici sezone tijekom koje će u našoj zemlji na dnevnoj bazi boraviti preko milijun turista. To je za sve nas najintenzivniji dio godine, ali naš cilj mora biti kontinuirano zadržavanje kvalitete ponude, odnosno usluge koja mora biti usklađena s razinom cijena“, naglasio je Staničić.

Direktor Staničić je tijekom sastanka predstavio dosad provedene promotivne aktivnosti, ali i aktualne kampanje te one koje su predviđene do kraja godine. Predstavio je i informacije dobivene od partnera poput Hrvatskih autocesta ili Jadrolinije, a koji prijavljuju rast prometa vozila u dosadašnjem dijelu godine, ali i u srpnju.

Predstavljajući rezultate na razini županije direktorica turističke zajednice Mihaela Kadija naglasila je kako je u dosadašnjem dijelu godine ostvareno gotovo 900 tisuća dolazaka i više od 5 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 8 posto u dolascima i 1 posto u noćenjima, odnosno rast od 3 posto u noćenjima kada se gleda samo komercijalni segment. „ Tradicionalno imamo najviše domaćih gostiju, ali i gostiju s važnih tržišta poput Njemačke, Slovenije, Poljske, Češke i Austrije. “, istaknula je Kadija i rekla i kako se najveći rast prometa bilježi u hotelima i kampovima.

Razgovaralo se i o nelegalnom iznajmljivanju i potrebi većeg broja inspekcijskih nadzora, a raspravljalo se i o tijeku naplate turističke pristojbe, prekomjernoj izgradnji cijenama.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 19 turističkih zajednica gradova i općina s područja županije. Okupljene je pozdravio i dogradonačelnik grada Nina Tomislav Ćurko.

Na sastanku su otvorene i prijave za godišnje hrvatske turističke nagrade koje će biti dodijeljene na Danima hrvatskog turizma (DHT), koji će se održati 21. i 22. studenog u Opatiji.

Snimke: HTZ

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.