Predložite idejno rješenje za novu instalaciju u varaždinskoj gradskoj jezgri posvećenu „Varaždinskoj heljdi“

Predložite idejno rješenje za novu instalaciju u varaždinskoj gradskoj jezgri posvećenu „Varaždinskoj heljdi“

U sklopu projekta „Umjetnost na ulici“, a obilježavajući 14. travnja - Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda, Turistička zajednica grada Varaždina objavila je poziv za izradu idejnog rješenja i izvedbu instalacije „Varaždinska heljda“. Bit će to još jedna u nizu umjetničkih intervencija u staroj gradskoj jezgri čiji je cilj promocija autohtonih varaždinskih proizvoda i obogaćivanje turističke ponude destinacije.


Nova instalacija bit će postavljena u Prolazu Marijana Zubera uz postojeće instalacije Varaždinsko zelje, Klipič mašinu i Varaždinsko bučino ulje kao posveta čuvanoj sorti heljde na nacionalnoj razini. Proizvodnja ove žitarice počela je prije više od 150 godina u varaždinskom prigradskom naselju Kućan, a danas jedini ovlašteni za njezin uzgoj, provođenje certifikacije i plasman na tržište je OPG Pocedulić iz Gornjeg Kućana.
Nova instalacija bit će svojevrsni homage gastronomiji ovog kraja i doprinijet će promociji Varaždinske heljde te oplemeniti gradsku jezgru novom umjetničkom produkcijom.
Pravo sudjelovanja imaju fizičke osobe sa završenom umjetničkom akademijom, studenti umjetničkih akademija, samostalni umjetnici i slobodni umjetnici. Tehnička obilježja instalacije kao i svi ostali detalji navedeni su u pozivu koji je objavljen na internetskoj stranici Turističke zajednice grada Varaždina www.visitvarazdin.hr
Rok za predaju rješenja je 15. svibnja 2024. godine.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.