Redakcija Turističke prizme - 26. dodjela nagrade - Za novu kvalitetu u turizmu

Redakcija Turističke prizme - 26. dodjela nagrade - Za novu kvalitetu u turizmu

Prije više od četvrt stoljeća, točnije 1997. godine, redakcija časopisa "Turistička prizma" pokrenula je međunarodnu kampanju pod nazivom - Za novu kvalitetu u turizmu, koja je prvi put provedena u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a ubrzo se proširio na cijelo područje EX YU, zatim na Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku i Albaniju.

Od početka do danas ideja vodilja bila je na poseban način pridonijeti podizanju razine turističke usluge i poticati inovativnost u turističkoj djelatnosti. Specifičnost ove akcije je što je vode turistički novinari iz zemalja regije, kao dobri poznavatelji zbivanja na terenu. 

Naime, novinari koji su članovi žirija jedini su predlagatelji i odlučuju o nagrađenima, a PRIZMA i povelja se dodjeljuju u 12 kategorija, no praksa je pokazala da žiri nikada nije dodijelio nagrade u svim kategorijama u jednoj. godine, što dovoljno govori o strogim kriterijima prilikom kandidiranja i odlučivanja. I međunarodni novinarski žiri ove je godine dodijelio samo 10 nagrada. Nagrade u obliku statua koje simboliziraju rotiranu prizmu u prostoru i povelje svečano su uručene pobjednicima na Beogradskom turističkom & MICE Forumu 22. studenog 2023. godine. održana na Beogradskom sajmu.

Nagrađeni po kategorijama:

kategorija - DMO - Organizacija za upravljanje destinacijom Prizme su dobile turističke organizacije Grada Novog Sada i Općine Kotor, kao i Turistička zajednica Kantona Sarajevo. 

Kategorija - Zdravstveni turizam Daruvarske Toplice, Hrvatska

kategorija – Wellness i Spa centri i hoteli Hotel Borovi, Sjenica, Srbija

kategorija - Nautički turizam Biograd na moru, Hrvatska

kategorija – Poslovni hoteli Hotel "Jelena", Banja Luka, BiH

kategorija – Mali  hoteli Hotel Rozka, Krvavec, Slovenija

kategorija - Manifestacijski turizam Turistička organizacija općine Kučevo, Srbija

kategorija - Prateće djelatnosti, usluge i proizvodi u turizmu Info centar SOS Proteus, Kranj, Slovenija.

Tekst i Foto: redakcija Turističke prizme

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.