Vlade i zdravstvena administracija Hrvatsku žele pozicionirati kao destinaciju zdravlja

Vlade i zdravstvena administracija Hrvatsku žele pozicionirati kao destinaciju zdravlja

„Zdravstveni turizam pokretač je cjelovitog i koordiniranog cjelogodišnjeg turizma Hrvatske, što je od ključne važnosti za zdravlje naših građana i posjetitelja kao i očuvanje i razvoj turističke industrije. Cilj ove Vlade i zdravstvene administracije je spojiti našu dugu tradiciju i nove trendove pozicionirajući Hrvatsku kao destinaciju zdravlja. Revitaliziramo našu vodeću poziciju u području zdravstvenog turizma u Europi koja seže u 1868. godinu kada je osnovano Higijeničarsko društvo Hvar kao najstarije turističko udruženje u Europi. Na dobrom smo putu kroz uvođenje novog modela turističkih ambulanti, brzih brodica hitne pomorske medicinske službe te uspostavljanjem hitne helikopterske medicinske službe koja će iduće turističke sezone biti u punoj operativnosti“, istaknuo je ministar zdravstva na sastanku s turističkim sektorom na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma održanima u Rovinju.

S obzirom na komparativne prednosti Hrvatske, prije svega visoku razinu usluge, stručan i kvalificirani kadar, prirodne ljepote i povoljnu klimu, dugu tradiciju u turizmu, prometnu povezanost, visoku sigurnost zemlje te konkurentne cijene, hrvatski zdravstveni turizam je proizvod s visokim potencijalom rasta.

Uzimajući u obzir podatak o velikom broju dolazaka turista, posebno za vrijeme ljetne sezone, briga o dostupnosti i osiguranju pružanja pravovremene zdravstvene zaštite našim građanima i turistima od velikog je značaja. S tim u vezi važno je naglasiti da domaći i strani turisti u Republici Hrvatskoj mogu biti sigurni da će im zdravstvena zaštita biti dostupna, te da će posebno u hitnim slučajevima biti zbrinuti.

U prilog tome govori i činjenica da u turističkoj sezoni osiguravamo dodatne timove hitne medicinske pomoći na cestama, a kada tome pridodamo brze brodice hitne pomorske medicinske službe i skorašnje uspostavljanje hitne helikopterske medicinske službe, opravdavamo naš status sigurne turističke destinacije.

„Izmjenama i dopunama Zakona dali smo snažno pravno uporište za dodatno razvijanje prepoznatljivosti hrvatskog zdravstvenog turizma kroz niz reformskih aktivnosti. To nam je putokaz prema pozicioniranju Hrvatske kao destinacije zdravlja! Jer Zdravlje je prvo!“, zaključio je ministar zdravstva Vili Beroš.
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.