Novinari i šefovi dopisništva nacionalne radiotelevizije Slovenija boravili u Međimurju

Novinari i šefovi dopisništva nacionalne radiotelevizije Slovenija boravili u Međimurju

Međimurska županija, Turistička zajednica Međimurske županije i Turistička Općine Štrigova, bili su domaćin studijskog putovanja za tridesetak novinara i šefova dopisništva nacionalne radiotelevizije Slovenija koji su posjetili Vidikovac na Mađerkinom bregu te crkvu Svetog Jeronima u Štrigovi. Strane novinare upoznalo se s turističkom ponudom koju nudi Međimurska županija, odnosno ponudom međimurskog turizma stranim posjetiteljima, kojih se iz godine u godinu povećava. Organizacijsku podršku putovanja pružio je načelnik Općine Raskrižje Stanko Ivanušić koji je pritom rekao - „S obzirom na to da smo susjedi i trebamo njegovati dobre odnose, želio sam ovoj grupi uglednih novinara i urednika predstaviti ljepote vašeg kraja. Vjerujem kako će oni svoje dojmove prenijeti diljem Slovenije, ali i daleko izvan granica kako bi vaša blaga otkrili i ponudili turistima koji još nisu bili u Međimurju."

Župan Međimurske županije Matija Posavec, direktor TZMŽ Rudi Grula te direktorica TZ Općine Štrigova Ivana Kelner – Tkalčec, približili su slovenskim novinarima ljepote, znamenitosti i raznolikosti turističke ponude Međimurske županije, s ciljem promocije i mogućnosti posjeta i boravka stranih turista u Međimurskoj županiji. Naglasak je i ovaj put bio na bogatoj kulturnoj baštini, gastronomskoj i enološkoj ponudu u kojoj posjetitelji mogu uživati bez obzira na godišnje doba.

Međimursku županiju, već dugi niz godina najviše posjećuju slovenski turisti, prošle godine županiju je posjetilo preko 11 tisuća slovenskih turista, koji pretežno borave u privatnom smještaju, ostvarujući više od 28 tisuća noćenja. Ove godine osjetno je povećan broj dolazaka slovenskih turista, ponajviše zbog otvaranja Schengena i jednostavnijeg prelaska granice, a značajan porast interesa slovenskih turista za Međimursku županiju je taj što je Međimurje prepoznato kao destinacija izvrsnosti, aktivnog turizma ali i kao odlična destinacija kontinentalnog turizma.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.