Jesen u Čakovcu donijela obilje svega što stane u srce i dušu, a da se osjeti onaj pravi duh povijesnog grada Zrinskih i glavnoga grada Međimurja

Jesen u Čakovcu donijela obilje svega što stane u srce i dušu, a da se osjeti onaj pravi  duh povijesnog grada Zrinskih i glavnoga grada Međimurja

Ovogodišnja Jesen u Čakovcu u organizaciji Turističke zajednica grada protekla je u šarenilu boja mirisa i okusa. Donijela je i dašak tradicije na ulice grada Zrinskih (od 29. rujna do 1. listopada), a prije svega puno radosti za djecu ali i sve posjetitelje i izlagače. Bilo je glazbe, igara za djecu i odrasle, edukacija i svega što stane u srce i dušu, a da se osjeti onaj pravi štih povijesnog grada Zrinskih i glavnoga grada Međimurja u kojemu se danas sve više živi u skladu s prirodom. A i što je ljepše od jeseni i njezinih plodova, koje su vješte ruke međimurskih obrtnika, udruga i pojedinaca učinile i više nego primamljivima za posjetitelje svih uzrasta i dobi.

- Jesen u Čakovcu" tradicionalna je jesenska manifestacija, koju već godinama organiziramo sa željom da na jednom mjestu prezentiramo domaće tradicionalne proizvode, mukotrpan rad, ali i ljubav u njihovom uzgoju i proizvodnji i da se usput dobro i zabavimo  - kažu u Turističkoj zajednici grada Čakovca. I uistinu i ove je godine bilo svega, pa čak i izložba starih traktora, slamnatih skulptura, bundeva, kestena, dobrih slastica na Festivalu bakinih kolača. Održan je sajam Jesen u Čakovcu,  a djeca su posebno uživala u igraonicama i radionicama i igrama med krošnjama. Održan je teniski turnir parova, bilo je nastupa bendova i DJ-eva... Ukratko, početak jeseni kakav se samo poželjeti  može.

Brojne lokacije pružile su za svakog ponešto, pa je tako pojedini dio jesenskog Čakovca donio nešto novo, od nove atrakcije za djecu – slamnatog tobogana podno zidina Starog grada, do izložbenog dijela međimurskih OPG-ova, izložbe malih životinja, mnogobrojnih radionica, igraonica i zabavnih događanja, nogometnog turnira u jezeru za vrtićarce te glazbenog sadržaja za sve generacije. Posebnu pozornost privlačila su strašila diljem glavne šetnice, koja su izradili predškolci uz njihove odgojiteljice.

  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.