Organ Districts - Međimurje prvo u Hrvatskoj dobilo pozivnicu za članstvo u elitnom društvu

Organ Districts - Međimurje prvo u Hrvatskoj dobilo pozivnicu za članstvo u elitnom društvu

 

Najmanja hrvatska županija, Međimurska, pretekla je sve veće i primila pozivnicu u članstvo ekskluzivne Bio district svjetske asocijacije. Društvo se bavi promicanjem održive poljoprivrede, a Međimurci su pozivnicu zaslužili dosadašnjim prestižnim nagradama i certifikatima. Međimurje je četvrta regija u svijetu i prva u Hrvatskoj s Green Destination certifikatom za održivi turizam, nositelj je Eco label certifikata i nagrade EDEN za izvrsnost u turizmu. Međimurci su nositelji niza projekata u domeni zaštite prirode.

Pismo namjere za osnivanje organskog distrikta potpisano je na Međunarodnoj konferenciji Organ Districts, održanoj povodom obilježavanja Organskog dana Europske unije i Svjetskog dana turizma. Tu je, između ostaloga, rečeno kako će Međimurje povesti Hrvatsku u daljnju zelenu tranziciju. U svijetu danas postoje 63 organska distrikta.

- Iskustvo uspostave organskih distrikta pokazalo je visoku efikasnost u povećanju kvalitete života u ruralnim područjima, uz povećanu mogućnost zapošljavanja na selu i uključivanja mladih u ekološku tranziciju - rečeno je.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Rudi Grula, smatra da će se proces pospješiti poticanjem kratkih lanaca opskrbe hranom i finalizacijom proizvoda lokalnih OPG-ova. - Sve će to znatno pridonijeti međimurskom turizmu i paralelno razvoju cijelog Međimurja - zaključio je Rudi Grula. 

 

 

  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.