Međimurje privuklo novinare, urednike i direktore velike platforme za poslovne vijesti Bloomberg Adria

Međimurje privuklo novinare, urednike i direktore velike platforme za poslovne vijesti Bloomberg Adria

Odjek o uspjesima Međimurja, kao poželjnoj sredini za poslovanje i kao atraktivnoj turističkoj destinaciji, čime sve snažnije osvaja europsku scenu, čuje se sve dalje i jača. Dokaz tome je posjet 50 direktora, urednika i novinara medijske mreže za poslovne vijest Bloomberg Adria našem kraju, gdje su se tijekom trodnevnog boravka uvjerili da priča o međimurskom uspjehu nije mit niti prazna reklama.

Bloomberg je najveća svjetska mreža TV kuća i portala posvećenih izvještavanju o tržištu, ekonomiji, biznisu, tehnologiji, turizmu itd., čije sjedište je u Sjedinjenim Američkim Državama i čiju snagu čini 2.700 novinara i analitičara iz 120 zemalja svijeta.

Naši su gosti bili zaposlenici Bloomberg Adrije, prve multiplatformske mreže za poslovne vijesti u jugoistočnoj Europi, te su nam stigli iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije, a Međimursku županiju izabrali su sami – jer dobar glas daleko se čuje.

Zanimao ih je uzlet Međimurske županije na planu turizma, osobito u svjetlu činjenice da je tako maloj, kontinentalnoj regiji pošlo za rukom osvojiti renomiranu nagradu za održivi turizam Green Destination i to jedinoj u Hrvatskoj i četvrtoj u svijetu.

S gostima se susreo i župan Matija Posavec koji im je poželio dobrodošlicu te odgovarao na brojna pitanja o Međimurskoj županiji kao poslovno poticajnom okruženju. Novinari i urednici Bloombergovih redakcija osobito su bili usmjereni prema uspješnosti tvrtki koje su upravo na tlu Međimurja eksperimentalno iskušale poslovanje, te se ovdje, u kratkom roku, razvile u moćne kompanije, poput Framosa, koji je upravo započeo gradnju novog, velikog poslovnog kompleksa u Čakovcu. Iskusni poslovni analitičari Bloomberga to pripisuju brzoj i efikasnoj administraciji Međimurske županije, te poticajnoj atmosferi kao ključnom razvojnom impulsu. Vrlo zanimljivim i jedinstvenim u ovom dijelu Europe smatraju činjenicu da Međimurje svoj razvoj ne oslanja isključivo na turizam, s obzirom na velike dosege u toj domeni, već – naprotiv – predstavlja jednu od najsnažnijih hrvatskih regija u izvozno orijentiranoj metalskoj industriji te IT industriji.

I ovaj posjet ljudi, specijaliziranih za istraživanje poslovnog svijeta, govori o činjenici da je Međimurska županija kao poticajna sredina za razvoj, više prepoznata u okruženju, na europskoj i svjetskoj razini, nego u samoj Hrvatskoj“, smatra župan Matija Posavec.

Domaćini iz Turističke zajednice Međimurja goste su proveli našim krajem otvorivši im vrata u najljepše i najintrigantnije kutke Međimurja. Gosti su imali prilike upoznati poučnu stazu uz Muru, te mlin u Žabniku, kao i proći bregovitim dijelom Međimurja – od Štrigove do Toplica Sveti Martin, gdje su odsjeli u kompleksu tamošnjih termi. Susreli su se i s našom šampionskom vinskom cestom, bacili pogled na četiri zemlje s vidikovca na Mađerkinom bregu, te osluhnuli priču o našoj prošlosti i baštini u Riznici Međimurja. Zaključili su da je Međimurje idealno mjesto i za poslovne susrete poput ovog, jer pruža iskustvo iz kojeg se mnogo može naučiti i o kojem se može mnogo toga napisati i emitirati.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.