Čarolija koja nastaje u pijesku i ostaje u sjećanju

Čarolija koja nastaje u pijesku i ostaje u sjećanju

Za njima svi neumorno tragaju, o njima pričaju i prepričavaju. A onda kažu da ih vjetar i more odnose. Ma ne, pješčane plaže su oaze sjećanja. One su more uz more. Podatne, ugodne, maštovite, pješčane plaže kreiraju sjećanja, uvijek nova, uvijek drugačija. U Ninu, tom kraljevstvu pješčane ljepote koja osvaja spojem kamena, mora i pijeska održao se po deveti puta Festival pijeska. Kraljičina plaža i plaža Ždrijac postala su tako umjetnička platna. Festival pijeska nešto je kao vodič kroz umjetnost plaže, vodič kroz maštu i pozivnica umjetniku u vama.

 Ujutro, dok je sunce blago, a ljudi sneni, pravi je trenutak za stvoriti nešto novo, pa tako Festival počinje u 7.00 sati. Novi dan je nova prilika za novu pješčanu kulu, sat, cvijet, pticu ili neku vašu osobnu maštu u pijesku. Ne usput, ne slučajno, sprijateljite se s plažom. Ona nije više od sunca i mora, ona je spoj sunca i mora. I vaše mašte negdje između. Ako se ipak plašite prebrzog nestajanja vaših pješčanih skulptura, Turistička zajednica grada Nina brine i o tome, pa će vas na putu čvrstih pješčanih skulptura pratiti i pomagati vam već vješti umjetnici pijeska. Festival je to u kojem svi sudjeluju, publika nije promatrač nego sudionik i svi grade. Neki ipak i ocjenjuju, pa će najvještije ruke graditelja u pijesku biti nagrađene. Svi ostali, uživati će u slavlju ljepote ninskih plaža i Festival će tako trajati dok sunce ne dođe na sredinu neba. Plima će do jutra skulpture spremiti u more, a novo jutro nova je prilika. Trenutci čine život, trajno i neizbrisivo. Pogledajte ljepotu koja nastaje i nestaje, ali i nađe put da ostane. Jer, sreća se ne zaboravlja, a na pješčanim plažama Nina svi su sretni. Oni malo sretniji, a to su uobičajeno pobjednici, ove godine dolaze iz Hrvatske i Poljske. Pobjednički motivi su zmaj Ferdo, David protiv Golijata, ronilac, šahovska ploča, morska fotelja i morski snjegović. Vidite da je sve moguće, pa i morski snjegović. Snježni i morski, jednako nestaju, ali svi ih uvijek iznova grade.

Festival pijeska Turistička zajednica grada Nina organizirati će i dogodine u kolovozu. Do tada vježbajte na pješčanim ninskim plažama, crtajte, gradite, maštajte i uživajte. Samo jedna plaža je Kraljičina plaža i na njoj je svaka pobjeda slađa.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.