Pod zaštitom svete Katarine turizam cvjeta od davnine posjetite Dan turizma u Selcu

Pod zaštitom svete Katarine turizam cvjeta od davnine posjetite Dan turizma u Selcu

Maleno primorsko mjesto koje šarmira svim svojim sadržajima i prirodnim ljepotama – Selce - 4. kolovoza 1894. godine je dobilo svoje prvo javno uređeno kupalište.
Osim što je važan dio tradicije, taj se dan smatra početkom organiziranog turizma mjesta.
U čast tome, više od pola stoljeća obilježava se vrijedna tradicija te vlada slavljeničko raspoloženje. Manifestacija tome u čast nekada se zvala „Venecijanska noć“, a poslije je dobila naziv „Dan(i) turizma“.
Ovogodišnji program 4. kolovoza počinje u 10 sati. Prema već desetljećima uhodanom rasporedu, selački će ribari, vrijedni članovi ribolovnoga društva "Oslić", otvoriti slavljenički program. Na rivi će marljivo peći i nuditi besplatne ribice, začinjene domaćim vinom i primorskom pjesmom kojom će nas uveseljavati Trio „Crikvenica“.
U večernjem terminu, točnije u 20 sati iz selačke luke na panoramsku noćnu vožnju kreću barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama. Otprilike pola sata nakon toga očekuje nas glazbeni program uz Đanija Stipaničeva i glazbeni sastav „Trio Marinero“. Ugodnu će ljetnu večer uljepšati ponoćni vatromet s mora.
Pozvani ste uživati u kulturno-zabavnom, glazbenom i eno-gastro programu Selcu i njegovim turistima u čast! Dopustite ovom šarmantnom mjestu da vam servira more i tradiciju na tanjuru, vinograd u čaši, toplinu i ljubav domaćina u srcu.
Svježi morski zrak, glazbene i gastro poslastice, smijeh i opuštanje u dobrom društvu tek su dio dobrodošlice koju smo pripremili za vas. I ne zaboravite, „Dan turizma“ dio je ljetnoga mozaika pod nazivom „Crikvenica Summer Showtime“, koji ujedinjava događanja u srpnju i kolovozu diljem crikveničke rivijere. Vidimo se! - Poručuju organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice i Suorganizatori: ŠRK „Oslić“ Selce, KUD „Neven“ Selce, Udruga mladih Selce
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, „Jadran“ d.d., ŽLU Crikvenica, VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o. i „Eko-Murvica“ d.o.o.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.