Izvrsni turistički rezultati za siječanj potvrđuju Međimurje kao predvodnika kontinentalnog turizma

Izvrsni turistički rezultati za siječanj potvrđuju Međimurje kao predvodnika kontinentalnog turizma

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku Republike Hrvatske rezultati ostvareni u turizmu u siječnju 2023. godine značajno - na nacionalnoj razini - premašuju isto razdoblje protekle godine. No, nama su osobito zanimljivi podaci vezani uz naše područje koji kažu da sjeverne hrvatske županije bilježe sve više postotke po dolascima i noćenjima. Među regijama sa sjevera Međimurska županija visoko je rangirana sa 6.171 dolaskom, odnosno 14.170 noćenja. 

Za usporedbu, najbolje rezultate ima Krapinsko-zagorska županija gdje je ostvareno 12.468 dolazaka, odnosno 29.719 noćenja. Varaždinska županija bilježi 4.544 dolazaka te 11.292 noćenja, zatim Bjelovarsko-bilogorska županija (1.984  dolaska te 6.378 noćenja) te Koprivničko-križevačka i Virovitičko-podravska županija koje su ostvarile nešto više od 700 dolazaka gostiju, odnosno između 1.500 i 2.200 noćenja tijekom siječnja 2023. godine.

Turistička zajednica Međimurske županije kontinuirano zadnjih godina, usprkos pandemiji, bilježi porast dolazaka i noćenja:  tijekom 2022. godine imali smo, primjerice, 38,42 posto više noćenja u odnosu na 2021., a kada je riječ o dolascima povećanje u 2022. dosegnulo je 35,79 posto. Rezultati su to nastojanja i dugogodišnjeg predanog rada Međimurske županije i njezine Turističke zajednice na stvaranju sadržaja te na razvijanju održivog  turizma što je nedavno okrunjeno i srebrnom oznakom renomirane svjetske udruge Green Destination (Zelena destinacija). Certificiranje koje smo uspješno proveli zapravo je proces koji nastavljamo, težeći još višoj oznaci Zelene destinacije koja se u svijetu pokazala izvrsnom referencom kada je riječ o gostima. Podsjetimo, Međimurska županija prva je regija u Hrvatskoj te četvrta na svijetu koja nosi oznaku Green Destination.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.