„Možda“, novi singl mlade kantautorice Lu Jakelić, razdvaja samoću od usamljenosti

Nakon iznimno uspješnog singla "Domine" kojim je potvrdila status jedne od najperspektivnijih domaćih kantautorica, Lu Jakelić objavila je pjesmu"Možda" koja će se naći na njezinom prvom nosaču zvuka. Treći singl s nadolazećeg albuma "Sve o čemu sam šutjela" nosi snažnu poruku o samoći koja je nužna kako bi se osoba u potpunosti ostvarila i uvidjela da je ljubav prema sebi jedini pečat mira. Iako pjesme najčešće piše iz vlastite perspektive ili odnosa koji promatra, one u svom punom obliku često dobiju širi spektar. 
"'Možda' nije nužno ljubavna pjesma, već govori o introspekciji, samoći koja nije primarno usamljenost, nego velik i zdrav pokretač koji nas vodi k najsnažnijem Ja. Život je puno više od ljubavi, planova, ciljeva. Život se događa dok se gubiš po putu i pritom nesvjesno skupljaš najjače dijelove sebe. Dio teksta 'al' danas kad vjerujem ti manje, ostajem sama' znači upravo to. Ne propagiram apatiju ili teoriju kako ljudima treba manje vjerovati, ali da treba više vjerovati samom sebi i svojoj snazi – to svakako.", rekla je Lu. 
 

Pjesma je nastala protekle godine kada je bend proveo 10 dana u malom selu Batinske snimajući cijeli album. "Možda" je bila prva pjesma koju su snimili, a prateće vokale glasno su pjevali cvrčci čiji je zvuk snimljen uživo i neprerađen. 
"Zanimljivo je što smo ulovili cvrčke toliko glasno da ih se nije dalo maknuti s vokala. Baš nedavno je na webu objavljen podcast sjajnog producenta Finneasa, brata mlade mega zvijezde Billie Eillish, koji govori o važnosti cvrčaka u glazbenoj produkciji. Mislim da je svemir simpatično pokazao modernu umjetnost koju smo slučajno i emotivno uvrstili u ovu pjesmu. Muzika je strašna stvar ako uđeš duboko u nju, van akorda, nota i fraziranja. Tako je živim i ne znam drugačije. Zato se nadam da će cijeli album biti slušan na taj način, počevši s 'Možda'"- dodala je Lu.

Snimatelj video spota Marko Gregurić te mladi ilustrator i dizajner Nikola Grabovac, s kojima Lu surađuje još od prvog singla "Vodiš me", uspjeli su ulovitičistu emociju, pokret, raspoloženje i stav kojima spot obiluje. Na prvom studijskom izdanju "Sve o čemu sam šutjela" naći će se još sedam novih pjesama, a slijedi i objava making of video klipova koji će sadržavati čitav proces nastanka albuma.

Foto : Marko Gregurić

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.