Suzana Horvat predstavlja ljetni singl „Drvo želja“

Kantautorica Suzana Horvat prošle se godine vratila na scenu. Nakon pauze od izdavačke aktivnosti, izdala je singlove "Pod tvojim oblakom" i "Sjena", a sada je pred vama novi uradak pod imenom "Drvo želja".

"Prošlo je 12 godina od mog posljednjeg albuma, ali glazba je cijelo vrijeme bila dio mog života na malo drugačiji način. Svatko od nas ima privrženost ka nečemu. Kod mene je oduvijek prisutna privrženost ka glazbi i želja da se kroz glazbu kreativno izrazim." - kaže Suzana, te nadodaje o novom singlu "Glazba za pjesmu nastala je jedno sunčano jutro za klavirom, a posljednji pečat dala je svojom osobnošću i talentom odlična glazbena ekipa. Inspiracija za pjesmu bila je zbirka pjesama jednog Bengalskog pjesnika kroz koju se drvo želja provlači kao light motiv, a simbolizira ljubav, svjesnost koja daruje trajnu sreću i zadovoljstvo za kojima svi tragamo." 

Za novu eru stvaralaštva okupila je i novu ekipu, i to ekipu vrhunskih muzičara, redom iz Jazz orkestra HRT-a. Tako je na ovom singlu prate Marko Lazarić na bubnjevima, Elvis Penava na gitari te Tomi novak na kontrabasu. Klavir je odsvirala sama Suzana, koja je ujedno i autorica teksta, glazbe i aranžmana (uz Elvisa Penavu). Singl je snimljen u studiju Šišmiš pod snimateljskom te producentskom palicom Zorana Švigira.

Skladateljicu, pjevačicu i pijanisticu je kritika već nakon prvih par singlova proglasila hrvatskom Norom Jones, a simpatija kojom su mediji sredinom 2005. dočekali album prvijenac "Na kraju dana" sadržavala je uvjerenje da je njezin opušten kantautorski jazz-pop stil dobrodošla iznimka na hrvatskoj glazbenoj sceni. Drugi album, "Mjesto koje sanjam" izlazi 2007. godine te posebnim jazz pristupom, obogaćenim estetskom dimenzijom, opet skuplja pohvale na račun glazbe i aranžmana, što ne čudi s obzirom da ima i završenu Glazbenu akademiju, a Suzani se pripisuje urođen osjećaj za jazz.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.