Dalmatinska pop balada Igora Cukrova „Dok imam tebe“, za Splitski festival

 

Za nešto manje od mjesec dana, održati će se 59. Splitski festival, na kojem će se okupiti poznata glazbena imena. Među njima, ove godine, publici će svoju novu pjesmu predstaviti i Igor Cukrov.

Kako nam je otkrio, ovo je njegov povratak na najdraži festival nakon šest godina. Nastup na Prokurativama jedva čeka, a otpjevati će skladbu 'Dok imam tebe'.

Redovito pratim Splitski festival, a ove godine ću nastupiti sa dalmatinskom pop belcanto baladom, autora Ivice Cukrova, koji potpisuje glazbu i tekst, dok je u aranžman i produkciju sve 'upakirao' Nenad Šiškov.

'Za mene ovaj nastup ima poseban značaj, jer je na neki način to ispunjene moje dugogodišnje želje, da se opet predstavim publici na najjačem festivalu.

Pjesma 'Dok imam tebe', istovremeno je nježna i moćna, opisuje zreli bračni odnos uz izricanje trajne ljubavi, koja jača dok godine prolaze, okolnosti se mijenjaju, ali sama esencija ostaje ista.

Za Prokurative me vežu mnoge lijepe uspomene, tu sam već pjevao neke od mojih pjesama, upoznao i zapečatio brojna prijateljstva.

Na tim istim Prokurativama, nastupio sam na dječjem Splitskom festivalu, 1994. godine, pod vodstvom legendarnog Remija Kazinotija.', istaknuo je Igor.

Posebno je ponosan na način na koji je pjesma nastala. Naime, Igor je vokal snimao u Abu Dhabiju, zbog stalnih nastupa na nekoliko kontinenata, dok je cjelokupna produkcija rađena u Splitu.

'Pjesmu je napisao moj otac Ivica za moju majku, on je autor nekoliko mojih pjesama, te nikad ne radi planski i namjenski za neki festival. On je čovjek inspiracije i piše za svoju dušu, kao i ljude, koji mu znače, a tako je bilo i ovaj put.

Glazbu i tekst je napisao prije dvije godine, a ove smo je željeli predstaviti na Splitskom festivalu.

'Krivac' za aranžman i produkciju, je Nenad Šiškov, s kojim je uvijek užitak surađivati, a prati me od mog prvog nastupa na spomenutom festivlu 2007. godine.', zaključio je Cukrov za sam kraj.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.