Radio Aktiv nas vodi u „Neki bolji svijet“

U godini u kojoj grupa puni deset godina od prvog nastupa, Radio Aktiv predstavlja svoj drugi najavni singl s nadolazećeg trećeg albuma, na kojem nastavlja širiti svoje zvukovne horizonte. Pjesma „Neki bolji svijet“ na prepoznatljiv i ritmičan način prenosi pozitivnu poruku obojanu sanjivom atmosferom.

„„Neki bolji svijet“ je svijet u kojem tuga nestaje, a muzika ne prestaje. Mi što češće nastojimo biti tamo – pridružite nam se.“ – o pjesmi je rekao frontmen benda i autor pjesme Branimir Čubrilo.

Za produkciju pjesme zaslužan je dugogodišnji suradnik benda Mark Mrakovčić, dok režiju, snimanje i montažu spota potpisuje Dinko Pasini. 
 
Radio Aktiv je autorski bend osnovan 2009. godine u Puli. Zvuk benda baziran je na rocku pomiješanim s različitim stilovima glazbe uz tekstove na hrvatskom jeziku. 2011. godine osvajaju dvostruku titulu najboljeg mladog benda Hrvatske na najvećim hrvatskim demo festivalima  (HGF, HR Demo Klub), nakon čega se široj javnosti predstavljaju sa svoja prva dva službena singla – “Vrtimo se” i “Svaku noć, svaki dan”. 

2012. godine objavljuju album prvijenac “Grije nas isto sunce” u izdanju Aquarius Recordsa i Spone, s kojeg je predstavljeno čak pet singlova. 2013. godine su dobili nova priznanja struke osvojivši nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji "Novi izvođač godine" te “Fender Mega Muzika” nagradu za najbolji mladi bend.

2015. objavljuju drugi studijski album “Stvarnost između reklama” (Aquarius Records / Spona) koji je izvrsno prihvaćen kod radijskih urednika, publike i glazbenih kritičara te donosi autorski, svirački i produkcijski napredak u odnosu na hvaljeni prvijenac “Grije nas isto sunce”. S albuma je također predstavljeno pet singlova.

Singlovima "Zašto ne pokažemo djeci?" i "Neki bolji svijet" Radio Aktiv predstavlja novu postavu i zvuk benda te okreće novu stranicu u svom glazbenom djelovanju, nastavljajući s radom na novim materijalima za treći studijski album. Bend je čitavo vrijeme koncertno aktivan i može se pohvaliti klupskim i festivalskim nastupima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.