Koncert tenora Tomislava Mužeka u Lisinskom: „Biti će svega osim klasike“

Naš proslavljeni i nagrađivani tenor Tomislav Mužek u pratnji Miroslava Lesića na gitari, Tomislava Modrića na glasoviru i Mladena Kosovca na harmonici i klarinetu priprema repertoar za pamćenje. Oni koji su ih već slušali znaju da mogu očekivati neobičan spoj talijanskih kancona i klasike sa popularnim numerama koje umjetnici biraju po vlastitom ukusu. Bit će tu hitova Erica Claptona, Stinga, Arsena Dedića i drugih, ali i klasičnih izvedbi Chitarre Romane i drugih kancona, naravno, sve u posebnom aranžmanu ovih divnih glazbenika. U planu su i gosti iznenađenja koji će večer u Lisinskom upotpuniti i učiniti nezaboravnom.

Trio nacionalnog opernog prvaka čine vrhunski glazbenici:

Miroslav Lesić –  gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj. Višestruko nominiran i okrunjen nagradama Porin i Status. Istaknuti je član HRT banda Nikše Bratoša, te suradnik brojnih zvijezda domaće i inozemne pop/rock scene;

Tomislav Modrić –  pijanist, prof. klavira, producent, skladatelj i aranžer. Također je višestruko nominiran za glazbenu nagradu Porin te je kao dio producentskog tima dobitnik nagrade Golden rose u Luzernu 2007.godine. Suradnik je brojnih hrvatskih i inozemnih izvođača.

Mladen Kosovec – harmonikaš i klarinetist, među ostalim i član ansambla „Tango Appassionato“ koji svoje slušatelje rado odvodi u čaroban svijet tanga, čardaša i romanse.

 Koncert je ujedno i promocija albuma snimljenog na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta početkom godine. U prvome dijelu programa umjetnici su predstavli izbor talijanskih kancona, dok je drugi dio koncerta bio posvećen istraživanju glazbe koju privatno slušaju i vole. Tako su se na programu našle pjesme Stinga, Erica Claptona, Arsena Dedića… Iz čitavog repertoara glazbenicu su odabrali 15 skladbi koje smo objavili na albumu Mužek&Trio Live in HNK. Kako zvuči Tomislav Mužek kada izvodi Arsena Dedića možete provjeriti na albumu koji je izašao 14. prosinca, a ako ih želite poslušati uživo i s nama obilježiti izlazak ovog jedinstvenog glazbenog djela, 26. svibnja je pravi datum za vas, kada ćemo održati promociju albuma u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog .

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.