J.R. August potpisao ekskluzivni ugovor za Croatia Records

J.R. August, izuzetan umjetnik, skladatelj, multiinstrumentalist i kantautor, definitvno jedan od najzanimljivijih predstavnika domaće glazbene scene potpisao je ekskluzivni ugovor za Croatia Records. 
Između klavirskih nota, u psihodeličnom odijelu, žanrovski neuhvatljiv, J.R. August od pojavljivanja i prvih pjesama oduševljava publiku i kritiku. Nikola Vranić njegovo je pravo ime, no on se ne krije iza imena J.R. August, on se kroz to ime otkriva, ogoljuje i transcendira u mistično – kako je sam rekao, njegova su crkva pjesma i rijeka.

Nakon što je 2014. godine objavio pjesmu "Man with the Magnificent Mind" privukao je pažnju Coldplaya koji su ga uvrstili na listu talentiranih glazbenika. Ta je pjesma bila dio njegova konceptualnog projekta, kvadrilogije pod nazivom "Change of Seasons". J.R. August do danas je objavio pet EP izdanja: spomenuti "Change of Seasons" te "Tea Party with Mr. Death", "33", "Tales from the Forest" i "Black Waters". Osim već objavljenih pjesama, J.R. u ladici ima par stotina onih još uvijek neobjavljenih i skiciranih, kao i ideju za roman, predstavu i film.

Potpisivanje ekskluzivnog ugovora za Croatia Records nova je stepenica u karijeri ovog izuzetnog glazbenika. Njegova glazba treba doprijeti do što većeg broja slušatelja koji se, kao on rijeci, trebaju prepustiti njegovim melodijama i tekstovima.

J.R. August nastupit će 9. svibnja u klubu Boogaloo kao predgrupa britanskoj dream pop grupi Still Corners.

 Foto: Nikola Knežević

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.