Legendarna grupa Zvuk ulice u Hard Placeu predstavila album „Kao začaran“

Što je zajedničko Idolima, Šarlu akrobati i Disciplini kičme? Znamo odgovor. Zvuk ulice, legendarna grupa koja je davne 1975. uzburkala duhove na beogradskoj sceni svojim svježim pristupom rock 'n' rollu i udarila temelje novovalnom izričaju. Četrdeset i četiri godine nakon prvih taktova u Beogradu zasvirali su u Zagrebu – i oduševili. Album "Kao začaran" jedinstveni je glazbeni amalgam raznih ritmova i stilova: soula šezdesetih, novog vala i jazza. Zvuk ulice su sedamdesete u aranžerski i produkcijski modernom ruhu.

Rijetke su prilike kada se na istoj pozornici nađu članovi kultnih novovalnih bendova - Slobodan Kokan Popović i Zdenko Kolar iz Idola te Dušan Kojić Koja iz Šarla akrobate, odnosno Discipline kičme. Koja im se na pozornici pridružio u izvedbi pjesme "Samo ti siđi", obradi pjesme "Get Off of My Cloud" The Rolling Stonesa, a prisutni su uživali, uz ostale pjesme s albuma, i u sjajnim singlovima "Kao nekad u ponoć" i "Ponovo u Beogradu '18.".

Glazbeni kritičari Hrvoje Horvat i Aleksandar Dragaš naglasili su kako se radi o sjajnom izdanju benda koji i u 2019. godini zvuči jednako svježe i zanimljivo kao i te davne 1975. godine kad su svirali skupa s Vladom Divljanom, originalnim članom. Producent albuma Koja naglasio je kako su ga oduševili kad ih je prvi put čuo te da mu je drago što je danas dio ove priče. Osim Kokana Popovića, autora glazbe i tekstova, i Zdenka Kolara, samozatajna Draga Milković originalna je članica benda, a osvježenje su gitarist Miloš Milosavljević i saksofonist Duško Trnavac. 

Foto: Samir Cerić Kovačević

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.