Jessica odlučila pokazati svoju drugu stranu

Mlada izvođačica Jessica, nakon što je izbacila singlove 'Propuštene šanse', 'Dobar je osjećaj' i odličnu suradnju sa hip hop izvođačem Suicidalom 'Stranci od leda', odlučila je pokazati i svoju drugu stranu.

Potpuno očekivano, Jessica je počela raditi i na pjesmama na engleskom jeziku (gdje je i počeo njezin autorski rad), budući da taj jezik Jessica Atlić-McColgan govori otkad je progovorila pa je bilo jasno da će i McColgani prije ili kasnije doći na svoje.

Za svoj projekt na engleskom, kojeg je Jessica zamislila kao EP, uzela je ime JESSA, a prva pjesma koja izlazi je 'Pull me closer'. Jessa je autorica glazbe i teksta, a uz nju svoj autorski i producentski pečat dao je i mladi DJ Alvize. Mladim snagama iz Zadra pridružio se i istaknuti producent Silvio Pasarić koji je za pjesmu snimio vokale.

Jessica jedva čeka da JESSA krene prema slušateljima, pokaže i taj važan dio njezinog velikog talenta kroz drugačiji zvuk i pristup, a o svemu tome kaže: "Jako sam uzbuđena i ponosna što je moja autorska pjesma na engleskom jeziku pronašla put do slušatelja. Prije svega želim se zahvaliti svojoj diskografskoj kući Dallas Records što vjeruju u mene i podržavaju moj engleski projekt.

Već duže vrijeme radim na svojim autorskim pjesmama na engleskom jeziku, zapravo od samog početka, kada sam svjesno počela pronalaziti svoj put u glazbi. Uz glazbu sam rasla i mijenjala se. Vremenom, ona je u meni pronašla sasvim neki novi izričaj, koji predstavlja izlazak iz standardnih okvira. Svaka od pjesama priča svoju priču. Bilo da je riječ o mom iskustvu ili iskustvu mojih bliskih prijatelja koji mi puno znače, riječi bi jednostavno nadirale kao bujica, a note i akordi bi se nizali i stvarali melodiju. Pjesma spada u elektronički pop i ovo je zasigurno drugačije od onoga što sam do sada pokazala. Također, predstavlja neki novi pravac na hrvatskoj glazbenoj sceni...

Nadam se da će se "razbiti" nepisano pravilo da hrvatski izvođači koji pjevaju na engleskom jeziku ne zaslužuju priliku i slušanost na hrvatskim radio postajama. Vremena se mijenjaju, neki novi klinci dolaze i smatram da zaslužujemo svoju šansu. Svaka pjesma pa i njihov redoslijed izdavanja u sklopu mog EP-a birana je sa velikom pažnjom. Ovaj projekt mi je blizak srcu jer sam htjela uključiti svoje najbliže prijatelje glazbenike. Od Luigija Kotlara Alvize koji je provodio sate i sate, dane i noći, samnom u studiju i uobličio moj izričaj, preko Silvija Pasarića koji je u svom studiju snimao vokale, a tu je i Vito Hordov koji je dao vizualni identitet ovom projektu.

'Pull me closer' (Povuci me bliže k sebi) zapravo govori o dvoje prijatelja, koji vremenom postaju nešto više od toga. I kao što se to u većini slučajeva desi, uvijek netko ostane povrijeđen, slomljenog srca. A tada se teško vratiti na početak kada su bili prijatelji i značili mnogo jedno drugome."

Design: Vito Hordov

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.