Varaždin: Ledena čarolija sa 1000 metara četvornih klizališta, ledenom stazom i toboganom na Starom gradu

Nakon velikih priprema i opsežnih radova u nekadašnjem vodenom jarku ili opkopu staroga grada u Varaždinu uređena je najveća atrakcija ovogodišnjeg varaždinskog adventskog sajma. Ledena čarolija s klizalištem od 1000 metara kvadratnih, ledenom stazom i ledenim toboganom od 30 metara već je prigodom otvorenja privukla mnoge Varaždince, a poseban užitak led na starome gradu pobudio je kod djece. Ledena atrakcija bit će konkurencija i onima koji će padne li snijeg pohrliti na sanjkalište na starome gradu, ali vjerujemo da će privuči i mnoštvo posjetitelja iz okolnih mjesta pa zasigurno i onih preko Drave.

Naime, prvi put u Hrvatskoj osim uživanja u klizanju na otvorenome uz najljepšu gradsku vedutu, stari grad,posjetitelji će moći i popiti piće ili prezalogajiti u jednom od pet grijanih iglua.- Ovi noviteti Adventa u Varaždinu već su naišli na velik odjek u Hrvatskoj i vjerujem da ćemo već prve godine imati dvostruko više posjetitelja nego što smo ih imali lani. Smisao je ovoga da se druže i zabavljaju naši Varaždinci, ali želja nam je, također, da privučemo ljude izvana – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok. Najavio je i širenje manifestacije, bude li za to potrebe:

-  Treba vratiti život u grad, pa nam osim Špancira treba i jedan takav Advent i to upravo na Starom gradu koji je zbog svoje ambijentalnosti najpogodniji za adventsku bajku. Ove godine imamo potpuno drugačiji Advent nego do sada i očekujemo dvostruko veći broj posjetitelja. Imamo svoj koncept i ne trebamo se uspoređivati s drugim većim gradovima, kao što je Zagreb - rekao je Čehok. 

Predrag Ciglar direktor Gradske tržnice uz Turističku zajednicu suorganizator je ovogodišnjih adventskih zbivanja u Varaždinu te ističe da je projekt isplativ i da vjeruje da će biti dobro prihvaćen od Varaždinaca i gostiju. a  ukoliko temperatura neće biti u minusu led se održava uz strojeve koji ga mogu održavati do 12 stupnjeva C, jer već je napravljen dovoljno debeo sloj koji može izdržati i toplije dane. 

Za sve one koji se spremaju na Ledenu čaroliju, evo i cijena najma klizaljka i spuštanja toboganom - jedno spuštanje toboganom - 3 kuna, pet spuštanja toboganom -10 kuna, najam klizaljki - 15 kuna i ulaznica na klizalište - 15 kuna 

 
 
 
 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.