„Miracles“, jazz album s kojim Lana Janjanin i Dina Rizvić ulaze u povijest glazbe naših prostora

Dvije iznimno talentirane glazbenice, Lana Janjanin i Dina Rizvić, predstavljaju prvi zajednički studijski album naziva "Miracles" koji su snimile s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije. Autorske pjesme jedne i druge glazbenice podijeljene su na dva nosača zvuka koje krasi i zajednička pjesma "Miracles" s kojom su najavile istoimeno izdanje. Osim autorskih pjesama treba istaknuti i nekoliko osvježenih obrada u jazz izdanju, a u pitanju su pjesme Đorđa Balaševića ("Odlazi cirkus"), Arsena Dedića i Nikice Kalogjere ("Izmijenila si se, Ana" feat. Matija Dedić), Franka Sinatre ("I'm A Fool to Want You") i Colea Portera ("Night & Day"). Ukupno 12 pjesama koje će vas odvesti na jedno otmjeno, damsko jazz putovanje na kojemu su im se pridružili i članovi Jazz orkestra HRT-a. 
Ovim studijskim izdanjem objavljenim za Croatia Records, Lana Janjanin i Dina Rizvić ulaze u glazbenu povijest naših prostora kao prve žene koje su skladale, aranžirale, odsvirale, otpjevale i snimile svoj opus za jazz orkestar. A učiniti to u ovako ranoj životnoj dobi samo je još jedna potvrda njihovog neizmjernog talenta, marljivog rada i kreativnosti.

O LANI JANJANIN:
28-godišnja skladateljica, klaviristica i pjevačica Lana Janjanin u 4. godini života pohađa glazbeni vrtić, a dvije godine kasnije upisuje klavir na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu gdje završava osnovni i srednjoškolski program, paralelno s pohađanjem jezične gimnazije. Interes prema jazz, soul/R&B i pop glazbi potiče ju na pisanje vlastitih pjesama, no ljubav i poštovanje prema klasičnoj glazbi vode ju u Beč gdje 2008. godine upisuje studij kompozicije na glazbenoj akademiji Universität für Musik und darstellende Kunst Wien kao najmlađa u klasi. U lipnju 2010. godine završava prvi diplomski studij klasične kompozicije i nastavlja sa studijem medijske kompozicije kojeg 2013. uspješno završava te stiče titulu magistre s 23 godine. Lana piše tekstove, sklada i aranžira glazbu za svoj jazz sastav s kojim redovito nastupa na  internacionalnim pozornicama, kao i za jazz orkestre kojima po prilici i dirigira. Također sklada i za klasične komorne ansamble. 

O DINI RIZVIĆ:
Glazbeni talent 25-godišnjakinje Dine Rizvić, rodom iz Labina, prepoznat je dok je još imala 5 godina, nakon čega započinje klasično glazbeno obrazovanje. Godine 2011. završava srednju glazbenu školu u Rijeci, a već sa 16 godina potpisuje prvi izdavački ugovor s Croatia Recordsom i objavljuje svoj prvi kantautorski pop album „Bez poraza“. U svojoj 18. godini preselila se u Boston (SAD) gdje je diplomirala na prestižnoj glazbenoj akademiji Berklee College of Music u smjeru suvremene kompozicije i produkcije, Summa Cum Laude, a trenutno se nalazi u Londonu gdje je započela magisterij audio produkcije na University of Westminsteru. Snažna strast za glazbom, talent i trud dovode ju do izuzetnih prilika za rad s renomiranim umjetnicima, dirigentima i ansamblima kao što su Boško Petrović, Josipa Lisac, Alan Bjelinski, Jazz orkestar HRT-a i mnogi drugi. Radi u Londonu kao skladateljica glazbe za medije (film/TV/radio), učiteljica klavira, korepetitorica te surađuje s britanskim bendom Hank, kao i američkim bendom Skybridge, s kojima je nedavno nastupila u Hrvatskoj i Japanu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.