ŠPACIRFEST VIDEO:Uzbudljiv utorak na Špancirfestu

Špancrfest novosti- Prvi vikend Špancirfesta donio je brojna uzbuđenja, privukao veliki broj posjetitelja u Varaždin te u pravom slavljeničkom duhu otvorio jubilarno, 20. Izdanje najvećeg hrvatskog festivala. Špancirfest je poseban i po tome što je program pun događanja svih deset dana te nema razlike u kvaliteti ili atraktivnosti sadržaja. Tako je i tjedan počeo zanimljivo - stigli su novi ulični performeri i svirači, kod vile Bedeković su počele igrati kazališne predstave, a koncerti na Korzu i Starom gradu privukli su brojne posjetitelje, baš kao i La Playa - latino zona Špancirfesta na Kapucinskom trgu.

Utorak donosi veliki koncert Dubioze kolektiv na Starom gradu (22h), dva izvrsna koncerta na Korzu: Gitaristi & Drum Ti Dum (18h) i Royal Garden Zagreb Dixie Band (20h), predstavu “Ljubaf” kod vil Bedeković (21h) te puni pogon svih ostalih sadržaja - Parka kreative, Kreativnice, Umjetničke ulice, La Playe, Vinskog grada i svega što se na Špancirfestu nudi.

Prvi vikend donio je i neke brojke. Tako je, uspoređujući turističke rezultate s prvim vikendom prošlogodišnjeg festivala, broj dolazaka gostiju na nešto većoj razini, ali je zabilježeni broj noćenja čak 78% bolji što znači da publika koja zbog Špancirfesta ciljano dolazi u Varaždin u 2018. u gradu boravi duže.

Taj ohrabrujući trend rezultat je višegodišnjeg rada organizatora na stvaranju programa i sadržaja festivala koji će posjetitelje zadržati na Špancirfestu više dana. Uz to, trend produženje boravka turista prate i određene promjene u strukturi posjetitelja, pogotovo u segmentu koji se odnosi na goste iz inozemstva. Na Špancirfest, ali i u Varaždin, prema onome što je primijećeno na osnovu upita turista na info-pultu Turističkog ureda tijekom ovog ljeta, sve češće dolaze mlađi gosti, uglavnom parovi ili manja društva, kojima je Varaždin jedan od ciljeva dok istražuju Hrvatsku, a ne samo usputna stanica na putu prema moru. Pojačani interes za Varaždinom i Špancirfestom zrcali se i u porastu posjeta web stranicama festivala, koji je, u odnosu na isto razdoblje u 2017., narastao za čak 47%

GALERIJA --> https://business.facebook.com/media/set/?set=a.2104797572863710&type=1&l=7913df983b
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.