Četiri tenora došla na neretvanskim lađama i napunila Ploče

Odavno se nije ovoliko ljudi okupilo u Pločama na nekom događaju, koliko na koncertu Četiri tenora. Ovi izuzetni hrvatski vokali pokazali su još jednom da su prava poslastica za sve ljubitelje dobre glazbe. Grad Ploče napravio je pun pogodak dovodeći ova Četiri slavuja jer su svi prisutni bili apsolutno impresionirani!

Koncert, održan povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti započeo je spektakularno. Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Marko Škugor došli su na pločansku rivu svatko u svojoj neretvanskoj lađi. Koncert su otvorili sjećanjem na nedavno preminulog Olivera Dragojevića izvodeći neke njegove najveće pjesme. Svevremenskim hitovima oduševljavali su publiku koja je svaku izvedbu nagradila pljeskom i velikim ovacijama.

„O Sole Mio“, „Nessun Dorma“, „Grande Amore“, „Funiculi Funicula“, „Canzone per te“ te domaći standardi poput Cocine „Vilo moja“, Alfijeve „Neka cijeli ovaj svijet“, Oliverove „Cesarice“, Robićevih „Golubova“’, „Zvona moga grada“ Vice Vukova i mnogi drugi su samo dio repertoara koji se sinoć mogao čuti u Pločama.

Podsjetimo Četiri tenora svoj su prvi nastup imali u travnju 2016. kao gosti na koncertu klapama u Lisinskom. Nakon što su oduševili publiku koja ih je ispratila stajaćim ovacijama, interes za Četiri tenora je naprosto buknuo.
2017. godine sa skladbom „ osvajaju 1. nagradu publike na jubilarnoj 20. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku!

Ovo ljeto su svi koncerti prepuni, a dobitna kombinacija kojom su osvojili je spoj vrhunskog glasa i prilično šaljivih karaktera. Duhovite dosjetke nikoga ne ostavljaju ravnodušnima, baš kao niti njihovo pjevanje. I sami tenori su ugodno iznenađeni posjetama i nevjerojatnom atmosferom koja vlada na koncertima, zbog čega im je želja za što više takvih koncerata sve veća. Upravo im je izašao novi album pod nazivom „U Lisinskom” u kojem zaista pokazuju veličanstvenost svojih glasova.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.