Saša Antić a.k.a. Alejuandro Buendija predstavlja singl „Čepić“

Član popularnog splitskog benda TBF, Saša Antić, predstavlja nam svoj novi samostalni singl 'Čepić'. Riječ je o pjesmi koja tematizira nezadovoljstvo, kako osobnim problemima tako i društveno-političkom situacijom u zemlji. Ekonomske neprilike, mediji koji svakodnevno serviraju katastrofe, ekološko onečišćenje spajaju se s osobnom, fizičkom boli u kreativnu slagalilcu motiva o kojima na jedinstven način pjeva Alejuandro  Buendija. Jednostavnim jezikom i sjajnom sposobnošću prenošenja društvene svakodnevice, Saša Antić a.k.a Alejuandro Buendija napisao je još jedan u nizu svojih hitova, ali ovaj put za sebe kao solo izvođača.

Spot je sniman na raznim lokacijama u gradu Splitu. Alejuandro je u duhovitoj ulozi osobe koja je na sobnom biciklu, koji vozi na mjestu,  izmještena iz udobnosti doma na ulice grada. Na taj način, vizualnom metaforom slikovito nam pokazuje što znači nemoć. U ovoj pjesmi se fizička nemoć stapa s društvenom nemoći u kojoj "plivaju" mnogi građani našeg društva pritisnuti društveno-političkim neprilikama.

"Pjesma Čepić je autobiografsko jadanje i ispovijed nastala prije dvije godine iz autentične križobolje koja se iskomplicirala u išijalgiju i konačno me odvela pod kirurški nož. Shvatio sam tada u potpunosti onu da 'zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu'. Htio sam kroz pjesmu ironizirati svoju bijedu i zadržati dozu optimizma. Pjesma je nastala sama od sebe, u snimanju su mi dali ruke dragi prijatelji, a i spot je nastao u opuštenom tonu i zafrkanciji. Čepić je najavni single mog drugog solo albuma.", kaže o novoj skladbi Saša Antić.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.