Robert Funčić, skladatelj i producent iz Rijeke, predstavlja novi singl „Brod“

Novi singl „Brod“ emotivna je skladba u kojoj Funčić preispituje prolaznost vremena te nostalgiju za prošlim vremenima ljubavi. Žudnja za voljenom osobom, neostvarena želja, more kao najbolji prijatelj u ljubavnom brodolomu - samo su neki od motiva ove pjesme koja osvaja svojom emotivnošću. Pojam broda metafora je putovanja kroz vrijeme.

"Sagradit ću brod svojim rukama", snažan je početni stih ove balade kojom pjesnik najavljuje svoju osobnu Noinu arku ponovnog započinjanja. Težnja je to za dalekim obzorima, slobodom i kretanjem u svevremenskoj metafori plovidbe jer "Vivere non necesse est, navigare necesse est". Intimna ispovijest ovog vrsnog skladatelja sada je dobila i svoju vizualnu formu u obliku videospota u produkciji Studija Grozić iz Samobora. Riječ je o crno - bijelom videu u morskom ugođaju s motivima broda, plovidbe, susreta čovjeka i prirode.

Robert Funčić je poznat kao autor i gitarist jednog od kultnih bendova iz vremena novog vala - riječke grupe Xenia, a kasnije je surađivao s mnogim hrvatskim glazbenim imenima poput Tine Vukov, Matije Dedića, En Face, E.N.I., Carle Belovari itd. Dobitnik je nagrade Porin za koju je i višestruko nominiran.

Skladba "Brod" najavljuje novi album kantautorskih pjesama imena „Dječak, brod, čempres“ na kojem se Funčić prvi put predstavlja kao kantautor.

Spot možete pogledati ovdje

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.