Rabac Open Air sprema se za nastup Zucchero Tribute Banda

Rabac Open Air sprema se za nastup Zucchero Tribute Banda

Ovoga će tjedna na Rabac Open Air Festivalu biti posebno veselo jer će dani koji slijede biti ispunjeni cirkuskim performansima, dječjim zabavnim programima, posebnom noćnom šetnjom i svirkama uživo. Vrhunac tjedna bit će koncert Zucchero tribute benda - Griff & Zucchero Celebration Band u petak, 9. kolovoza.

Utorak je u znaku omiljenih programa Noćnog razgleda Labina i Circus in the City. Noćni razgled počinje večeras u 21:30 ispred Info punkta u starom gradu Labinu, a završava oko 23 sata ispred Palače Negri. Posjetitelji će u šetnji gradom čuti zanimljivosti o povijesti starog grada te otkriti uzbudljive detalje iz života slavnog reformatora Matije Vlačića Ilirika. Oni koji se pak odluče za Circus in the City moći će se večeras na rabačkoj šetnici družiti s cirkuskim zabavljačima, hodačima na štulama, akrobatima i žonglerima, a vrhunac programa bit će u 21 sat kod svjetionika ispod hotela Valamar Sanfior. Tada će vesela družina gledateljima dočarati dašak novog Cabaret Showa inspiriranog olimpijskim igrama.

Svirku uživo u srijedu, 7. kolovoza donosi Street Music na raznim lokacijama u Rapcu. Tako će na rabačkoj rivi nastupiti Jazz Trio u čijem je sastavu troje mladih glazbenika - Lidija Strika na kontrabasu, Dorian Cuculić na klavijaturama i Sandro Legan na bubnjevima. Repertoar ovih mladih glazbenika čine jazz klasici i moderne kompozicije aktualnih jazz skladatelja. U blizini slastičarne Pingo 2 će Sergey Onischenko umjetničkog imena Like A Tree donijeti svoju verziju indie-folka i odsvirati pjesme sa svog novog albuma Mothernight objavljenog u ožujku 2019. godine, a u čijem su procesu stvaranja sudjelovali glazbenici iz čak deset različitih zemalja. Kod restorana Capitano publiku će zabavljati labinski glazbenik i kantautor Predrag Ljuna. Ispod La Pentole Morin Acoustic Trio, akustični cover band iz Pule kojeg čine Morin Hukić (vokal), Ferid Hukić - Feco (gitara, looper) i basist Davor Milovan-Bili publici će na vrlo dinamičan i opušten način izvesti pop i soul stvari poznatih glazbenika Stevieja Wondera, Annie Lennox, Sade i mnogih drugih. Na njihovom će se repertoaru naći i  moderni hitovi trenutno vrlo popularnih glazbenika poput Ed Sheerana, Jessie J i Dua Lipe. U 21:00 u Movie Lounge Baru četvorica profesionalnih glazbenika koja su 2009. godine u Rijeci osnovala bend By the Way donose pop, rock, funk, soul i jazz standarde. Publika u Rapcu će u svirkama moći uživati od 20 pa sve do 23 sata.

U sklopu bogatog programa festivala Labin Art Republika posjetitelji će u četvrtak, 8. kolovoza moći pogledati i kazališnu predstavu Crna kutija koju će igrati riječki RI Teatar u 21:30 kod Špine u Starom gradu Labinu. U petak na Sundance Tribute Festival dolazi Griff & Zucchero Celebration Band koji gostima nudi nezaboravnu atmosferu uz hitove poznatog talijanskog rock glazbenika Zucchera uključujući Overdose d'amore, Baila Morena, Cosi 'celeste, Diavolo in me, Senza una donna, Per colpa di chi, Bacco Perbacco i mnoge druge. Koncert počinje u 22 sata u Sundance Beach Clubu.

U subotu, 10. kolovoza Istra Inspirit, zabavno edukativni kazališni program publici donosi lokalne povijesne priče i legende. Tako će, u parku ispod Valamar Sanfior Hotela od 21 sat, posjetitelji moći upoznati život labinskih rudara i saznati tko su bili nestašni patuljci zvani Maliki, a na istome će se mjestu u nedjelju, 11. kolovoza održati Bal princeza. Najmlađi će posjetitelji uživati u bajkovitom programu inspiriranim pričom o Alisi u zemlji čudesa te moći razgovarati i slikati se sa svojim omiljenim likovima iz crtanih filmova, upoznati princa i princezu, Ludog klobučara i Kraljicu srca. Čekaju ih i brojni drugi zanimljivi sadržaji poput dress up kutka, facepainting i tattoo kornera, štanda za modeliranje balona te plesne radionice i male škole mačevanja. Program traje od 19:30 do 21:30.

Park ispod Valamarovog hotela Sanfior u srijedu i petak bit će prava adresa za ljubitelje crtića jer ovaj tjedan Open Air Cinema donosi obiteljske animirane komedije. Klasik o avanturama preslatkih Čudovišta iz ormara prikazivat će se 7. kolovoza, a zabavna priča o neobičnom prijateljstvu hrabrog dječaka Luisa i tri simpatična vanzemaljaca, Luis i društvo iz svemira 9. kolovoza. Filmovi počinju u 21 sat, odnosno u sumrak kako bi užitak gledanja bio potpun.

Ulaz na sve programe Rabac Open Air-a je besplatan, a više informacija dostupno je na službenoj web stranici www.rabacopenair.com te službenim Facebook, Instagram i YouTube kanalima.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.