Novovotvoreni Međimurski info centar potrošača prvi je i jedini u Hrvatskoj

MCP

Nastavljajući dosadašnje projekte informiranja, edukacije i savjetovanja potrošača "Vukanovčar – društvo za zaštitu potrošača" je u 2019. godini objedinilo provedene projekte u jedan zajednički po nazivom "Međimurski info centar potrošača". Politika zaštite potrošača jedna je od važnijih politika Europske unije koja jačanjem potrošačkih prava pozitivno utječe na povjerenje potrošača što je važan čimbenik gospodarskog oporavka Europe. S obzirom na odluku Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kojom je ugašeno svih 6 savjetovališta za potrošače koja su postojala u Hrvatskoj, Društvo Vukanovčar uspostavilo je prvo i jedino savjetovalište za potrošače u Hrvatskoj čije su osnivanje podržali Međimurska županija i 7 međimurskih općina.

Općina Gornji Mihaljevec besplatno je ustupila prostorije Društvenog doma u Vukanovcu gdje je smješten Međimurski info centar potrošača koji je službeno otvoren u nedjelju, 30. lipnja 2019. godine u okviru manifestacije Dani lipe 2019. Događanje je započelo hodom pod nazivom "Potrošačkom stazom vina i meda" kroz Općinu jer članovi Društva Vukanovčar poručuju da zaštita potrošača ne mora biti samo razgovor o negativnom već je potrebno sagledati i pozitivne strane prava potrošača.

Predsjednik Društva Vukanovčar Franjo Halabarec, osnovanog 2013. godine, naglasio je da su svoje središte u maloj ruralnoj sredini pretvorili u prednost. "Prvi hrvatski centar za potrošače otvorili smo u Međimurju, u malom Vukanovcu jer smo ovdje dobili potporu lokalne zajednice. Samo informirani potrošači su zaštićeni potrošači i stoga ćemo nastaviti provoditi naše aktivnosti kako bi se glas potrošača što jače čuo.", rekao je Halabarec.

Željko Tomašić: Želimo da Međimurje postane vodeća županija po zaštiti potrošača"

Cilj projekta Međimurski info centar potrošača je da se pravovremenim i cjelovitim informiranjem, savjetovanjem i edukacijom potrošača i njihovih obitelji stvori potrošački pismeni pojedinac svjestan svojih prava. Ured Info centra će za sada raditi 2 sata tjedno, dok će telefonska linija za korisnike biti dostupna svakog radnog dana od 9 do 12 sati, a savjetovanje i sve aktivnosti dostupne su na web stranicama Društva i društvenim mrežama. Glavni inicijator i voditelj projekta, tajnik Društva Vukanovčar, Željko Tomašić istaknuo je da su ovo počeci te da će se Info centar sukladno mogućnostima širiti. "Dajemo potošačima informacije kako zaštiti svoja potrošačka prava jer nitko iz Zagreba neće doći ovdje da nas zaštiti. Naš cilj je da Međimurje postane vodeća županija po zaštiti potrošača."

Međimurska županija među prvim je županijama prepoznala obvezu i potrebu financiranja zaštite potrošača te već petu godinu provodi natječaj za financiranje projekata udruga iz ovog područja, a za projekt Međimurskog info centra potrošača osigurana su sredstva upravo kroz ovogodišnji natječaj županije.

"Trebamo razvijati svijest o svojim pravima i drago mi je da je upravo naša županija među prvima prepoznala značaj zaštite potrošača no nadam se da nećemo biti jedini.", proučio je župan  Međimurske županije Matija Posavec koji je zajedno s načelnikom Općine Gornji Mihaljevec Goranom Lovrecom službeno otvorio Međimurski info centar potrošača. Uz članove Društva Vukanovčar svečanosti su nazočili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Vukanovec Mario Novak i članovi Udruge Ovršni ustanak.

Uz Međimursku županiju i Općinu Gornji Mihaljevec, projekt su podržale općine Mala Subotica, Nedelišće, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martina na Muri, Selnica i Štrigova.

Nakon službenog otvorenja i predstavljanja programa projekta, uslijedio je nastup Tamburaške sekcije KUD-a Selnica, a vrsni kuhari Josip Petričević i Stjepan Tkalec pripremili su bograč za okupljene.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.