Posao iz snova: Kako izgleda radni dan degustatorice palačinki u Choco Cafeu

Posao iz snova: Kako izgleda radni dan degustatorice palačinki u Choco Cafeu

Pavla Filipović iz Zagreba dobila je posao iz snova za koji se prijavilo više od 400 kandidata.

Nakon što je nedavno osvanuo oglas za, kako mnogi kažu, posao iz snova, zanimalo nas je je li to uistinu tako i tko je osoba koja će u naredna dva tjedna degustirati palačinke iz poznatog zagrebačkog lanca slastica - Choco cafe-a.

Nakon mnogo zanimljivih prijava poput majki koje peku palačinke za svoju djecu, muževa koji iznenađuju žene svojim sposobnostima pečenja palačinki, osoba koje palačinke jedu za doručak, ručak i večeru, osobe koje su proputovale svijet i probale palačinke u različitim zemljama i sl., za degustatoricu smo odabrali Pavlu Filipović iz Zagreba. Odabir nije bio lagan s obzirom da smo primili 401 prijavu za navedenu poziciju, no presudila je Pavlina komunikativnost, otvorenost i velik interes za raspisano radno mjesto. – kaže Ana Zorotović, voditeljica marketinga Choco cafe-a.

Pavlin posao uključuje degustaciju novih vrsta palačinki, testiranje normativa i sastojaka te ispunjavanje organoleptičkih upitnika o svakom testiranom proizvodu. Radi na pola radnog vremena, odnosno četiri sata dnevno, a zadatak joj je da na dvije lokacije Choco café-a svaki dan proba po jednu novu vrstu palačinki.

Putuje prvo, primjerice, do Trešnjevke, gdje joj se servira određena kombinacija koju ocjenjuje po okusu, izgledu, boji, cijeni, veličini, mirisu... Mora je kušati toplu i hladnu, a zatim postupak ponavlja i na lokaciji u Sopotu. Nakon toga ispunjava upitnik u kojem uspoređuje palačinke na obje Choco cafe lokacije.
Pavla je do sada probala 5 vrsti palačinki, četiri slatke kombinacije i jednu slanu, a među njima je bila i njezina omiljena.

„Nije jednostavno biti degustator, kao što se možda na prvi pogled čini, jer je teško biti objektivan oko stvari koje zaista voliš. A svi vole palačinke! Najveći izazov mi je bio kad sam dobila najdražu palačinku za degustaciju jer sam tada morala biti staložena i objektivna unatoč tome što obožavam sastojke koji idu u tu palačinku.“ – komentira Pavla.

Nakon što Pavla odradi deset dana, za što će biti plaćena 3000 kuna, sumirat će se njezini dojmovi i komentari te prema tome uvrstiti nove kombinacije u ponudu. U Choco cafe-u su zadovoljni njezinim radom jer je nepristrana i piše iscrpna izvješća , a samo radno mjesto pokazalo se vrlo korisnim za sva buduća testiranja novih proizvoda.

„Posao je zaista zanimljiv, sam po sebi nije prezahtjevan. Mogu reći da je to stvarno posao iz snova s obzirom da sam radila i radim mnoge druge poslove, ali ovaj je ipak najslađi.“ – zaključuje studentica iz Zagreba.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.