Odabrana djela za novo kolo biblioteke „Insula“

Odabrana djela za novo kolo biblioteke „Insula“

Komisija za nakladničku djelatnost Grada Čakovca odabrala je rukopise koji će se tiskati u novom kolu biblioteke Insula. Ovogodišnje, 21. kolo povećat će broj izdanih djela na 68, a novo kolo bit će predstavljeno krajem godine.

Na natječaj koji je raspisan u svibnju pristiglo je čak 14 rukopisa, a komisija za izdavanje izabrala je njih pet. To su djela Andrije Bacingera i Roberta Slunjskog „Stanovništvo u Međimurju“, Patricije Kozar „Ogoljena“, Blanke Lozić „Kaj si betežen?“, Željke Novak „Dnevnik jedne kamilice“ te Erika Prepelića „Noćna ludila“. Ovo posljednje djelo tiskat će se u okviru kategorije mladih.

Čestitamo svim izabranim autorima, kao i onima koji su svoje radove poslali na natječaj.

Biblioteka „Insula“ jedna je od rijetkih gradskih biblioteka u Hrvatskoj, izlazi neprekidno 21 godinu, a cilj joj je novim i kvalitetnim, a još neafirmiranim autorima, omogućiti izdavanje knjige te pritom zajednicu potaknuti na pisanje. Autori su iz Međimurja ili su vezani uz Međimurje. Dosad su objavljene knjige 40-ak autora, svih žanrova. Izabranima, Grad Čakovec knjigu besplatno izdaje u sklopu biblioteke „Insula“.

Biblioteka se periodično osvježava, pa je tako lani po prvi put uvedena kategorija „mladog autora od 15 do 30 godina“.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.