Riječki operni prvaci, Kristina i Robert Kolar, 17. listopada, prvi put u karijeri bit će supružnici i na sceni

ZRINJSKI I EVA

Iako su i ranije dijelili scenu, riječki operni prvaci, supružnici Kristina i Robert Kolar, u srijedu će 17. listopada, prvi put u karijeri, bit će supružnici i na sceni. Premijerna izvedba Zajčeve opere „Nikola Šubić Zrinjski“ pod ravnanjem maestra Villea Matvejeffa i u režiji Dore Ruždjak Podolski, u riječkom HNK Ivana pl. Zajca bit će prigoda kada će supružnici u životu, postati i supružnicima na opernoj pozornici: Robert Kolar u naslovnoj ulozi, ulozi Nikole Šubića Zrinjskog, a Kristina Kolar u ulozi njegove žene Eve.
Novo čitanje ove popularne opere, onako kako je vidi redateljica Dora Ruždjak Podolski koja u njoj osim herojske priče, naglašava onu intimnu i lirsku, oduševilo je Roberta i Kristinu Kolar.
Tako Robert ističe kako se prije svega morao osloboditi tradicionalne slike Zrinjskog, te je uz pomoć redateljice, pokušao stvoriti lik heroja „od krvi i mesa“, čovjeka kojeg krasi hrabrost, ali i razdiru dvojbe, a prije svega kao zaljubljenog supruga i brižnog oca svoje kćeri Jelene, koju tumači Anamarija Knego.
Kristina Kolar, koja je u uvoj ulozi nastupila i u nekim drugim inscenacijama, konačno je dobila prigodu da svoju Evu izvuče iz sjene heroja i njenu priču dovede pod puno svjetlo pozornice.
„ Redateljica je u svojoj režiji, ženskim likovima, likovima supruge Eve i kćeri Jelene, dala na važnosti te istaknula i zaokružila njihove priče.  Iako preferiram tradicionalne inscenacije, Dora me u potpunosti uvjerila u svoju režiju. Ponešto je drugačije je od onoga što smo navikli gledati, ali jako lijepo i logično. Uživam u ovoj ulozi Eve ”, kazala je prvakinja riječkog HNK Kristina Kolar koja je posljednjih godina redovna gošća europskih i svjetskih opernih pozornica.
Iako ih večerašnji zajednički nastup raduje, u čemu će im, uz veliko scensko iskustvo i pjevački talent, u ulogama Zrinjskog i Eve zasigurno pomoći zajedničko obiteljsko i roditeljsko iskustvo, zajednički  nastup ipak ima i još jednu „bračnu“ posebnost jer, kako kaže Kristina Kolar, „u takvim nastupima, često više strepimo za ono drugo, nego za sebe.“

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.