Vrbnik Music Camp 2018. – škola je super, ali kreativni praznici su još bolji!

Vrbnik

I ovog srpnja, u periodu od subote 7. srpnja do nedjelje 15. srpnja, u vrijeme ljetnih praznika, u Vrbniku će se održavati intenzivna nastava sviranja i pjevanja za početnike i napredne. Općina Vrbnik i TZO Vrbnik, pod vodstvom našeg eminentnog džezista Damjana Grbca, po sedmi put organiziraju inovativne glazbene radionice Vrbnik Music Camp 2018 tijekom kojih se polaznike kroz edukacijske i kreativne programe upoznaje s elementima pop, rock, etno i jazz glazbe.

Vrbnik Music Camp odvija se kao uvertira u programe najdugovječnijeg hrvatskog jazz festivala, JazzTimeRijeka. Ovogodišnje, 27. izdanje festivala, održat će se od 15. do 17. studenoga 2018., a s obzirom na sjajnu tradiciju festivala, nesumnjivo nas i ove godine očekuje odličan lineup inozemnih i domaćih jazz glazbenika.

Prijave za Vrbnik Music Camp su u tijeku – obrazac za prijavu pronađite OVDJE.

Tijekom četiri godine postojanja ovu jedinstvenu glazbenu školu pod vodstvom renomiranih glazbenika pohodilo je više od 90 mladih nada, djeca i mladi iz Vrbnika, Punta, Rijeke, Dobrinja i Krka, a proteklih godina tečaju su se u radu pridružili Grad Krk i TZ Grada Krka. Program Vrbnik Music Campa otvoren je za polaznike bez predznanja, kao i za polaznike sa završenim glazbenim školama i tečajevima, te se program prilagođava individualnom znanju svih uključenih. Projekt Vrbnik Music Camp kao krunu tečaja organizira i završni koncert svih polaznika, a isti su se do sada odvili u gradu Krku i u Vrbniku.

S ciljem aktivnog provođenja godišnjeg odmora uz muziciranje i druženje, kroz 40 – 45 sati glazbene naobrazbe, polaznici Vrbnik Music Campa stječu kompletnu edukaciju na individualnim satovima na kojima se uči konkretno sviranje na instrumentu (klavir, gitara, bas gitara, bubnjevi, harmonika, truba, saksofon, klarinet, flauta) ili pjevanje (solističko/prateći vokal), te sudjeluju i na skupnim predavanjima (solfeggio, harmonija, zajedničko muziciranje, povijest glazbe). Svakom polazniku nastava se prilagođava ovisno o njegovom znanju i zahtjevima, a polaznik uz to dobiva materijal za samostalan rad koji mu ostaje i nakon tečaja te je jako bitan za daljnji muzički razvoj. Namjera tečaja je da se polaznici, osim samostalnog sviranja, upoznaju još više s glazbom kroz zajedničko sviranje, druženje i komunikaciju.

Profesori su renomirani profesionalni muzičari Damjan Grbac, Zvonimir Radišić, Karlo Lovrić i Mihalj Ivković, a svi nose bogato iskustvo u radu na seminarima gitare, bas gitare, klavira, klavijature, solfeggia, harmonije i zajedničkog muziciranja. Profesori za ostale instrumente bit će naknadno pozvani ovisno o broju polaznika.

U sklopu tečaja, 11. srpnja održat će se workshop sa priznatim glazbenicima blues rock atrakcije Jed Becker’s Group, koji će spoj virtuoznosti, perfekcije i dobrog zvuka publici predstaviti i na večernjem koncertu.

Na kraju tečaja svim polaznicima biti će dodijeljena diploma o uspješno završenom tečaju te će nastupiti na zajedničkom završnom koncertu koji će se održati u Vrbniku, 15. srpnja, u večernjim satima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.