Matija Dedić i Zvjezdan Ružić - apsolutna glazbena poslastica na Jazzica Festu

Matija Dedić i Zvjezdan Ružić - apsolutna glazbena poslastica na Jazzica Festu

Centar Bjelovara, od 27. do 30. lipnja, postaje jezgra najzanimljivijih i najkvalitetnijih zbivanja na hrvatskoj jazz sceni.

Vasil Hadžimanov Band prvi je izvođač kojim je Jazzica Fest krajem travnja najavila sjajan program ovogodišnjeg izdanja. Kraljevi balkanskog jazza ovom će prigodom bjelovarskoj publici predstaviti repertoar hvaljenog posljednjeg albuma “Lines In Sand”, ispunjenog beskrajnom energijom i ritmom koji nadilazi sve stilske i etničke granice, a imena koja organizatori danas predstavljaju garantiraju apsolutnu glazbenu poslasticu!
 
Matija Dedić i Zvjedan Ružić, dva najnagrađivanija hrvatska jazz pijanista, povest će nas na dinamično glazbeno putovanje međuigrom dva klavira, na kojima će se na posve jedinstven način ispreplesti hrvatski jazz i drugi glazbeni motivi, te njime zatvoriti Jazzica Fest 30. lipnja 2019. pod zvjezdanom nebom na platou gradskog glazbenog paviljona na Trgu Eugena Kvaternika.
 
Svaka riječ je suvišna kada su u pitanju Zvjezdan i Matija. Matija Dedić je vrsni pijanist i jazz glazbenik koji je svojim autorskim potpisom postao sinonim hrvatskog jazza, a posljednjih godina svojim brojnim nastupima na svjetskim pozornicama sve više osvaja i međunarodnu glazbenu scenu. Višestruko nagrađivani Riječanin Zvjezdan Ružić jedan je od najtraženijih hrvatskih jazz glazbenika koji ljepotu pronalazi u spajanju različitosti, a spoj ova dva vrsna umjetnika vanserijski je doživljaj koji se nikako ne smije propustiti!

Nastupu na ovom posebnom festivalu vesele se i sami glazbenici te Matija Dedić otkriva:
"Izrazito mi je zadovoljstvo da ću ponovno, ovaj put cjelovečernjim koncertom, biti u prilici muzicirati s predivnim mladim umjetnikom Zvjezdanom Ružićem. Glazbenik koji je veliki radnik i zaljubljenik u ljepotu i umjetnost. S obzirom da sam imao priliku raditi i s velikim imenima s ovih prostora, Bojanom Z te Vasilom Hadžimanovim, duboko se nadam da će i Ružićev talent zasluženo pronaći svoje mjesto koje on u potpunosti zaslužuje. Sviramo njegove i moje autorske te poneki jazz standard."  
 
Vrhunski glazbeni program u samom centru grada u jedinstvenoj atmosferi ljetnih večeri glavnog gradskog parka pozivnica su da nam se pridružite u otkrivanju svih draži Jazzica Festa u Bjelovaru!
 
Program Jazzica Festa besplatan je za sve posjetitelje, a više informacija o zanimljivim iznenađenjima glazbenog programa, koji se održava u organizaciji Grada Bjelovara i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, očekujemo u narednim tjednima. U slučaju kiše koncerti će se održati u Bjelovarskom kazalištu i Domu kulture Bjelovar.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.