Antivalentinovo # 4 trijumf dvodnevnog festivala u punom Boćarskom domu

Antivalentinovo # 4 trijumf dvodnevnog festivala u punom Boćarskom domu

Drugi dan Antivalentinova #4, tradicionalnog zimskog festivala urbane glazbe, u ponovo punom Boćarskom domu, donio je pet sati pozitive, sjajne atmosfere i vrhunske nastupe Turista, Bad Copy, Kojota i idejnih začetnika festivala Let3. Manifestacija, koja je ove godine uz novi slogan 'Ništa ljubav, samo obitelj' (pokazalo se sasvim opravdano) i zbog velikog interesa i želje fanova, prerasla u dvodnevnu glazbenu svetkovinu za sve one koji žele praznik zaljubljenih obilježiti na drugačiji način, definitivno je opravdala sva očekivanja i potvrdila da ima svoju publiku koja se ove godine udvostručila

I sinoć je uvertira u glavni dio programa bila prepuštena veseloj ekipi iz Studija smijeha, da bi u već pristojno ispunjenoj dvorani, na pozornicu izašli Turisti. Ova svojevrsna riječka rock super grupa, predvođena majstorom gitare Vavom, snažnim vokalom Ive Močibob i tutnjavom Bobe Grujičića za bubnjevima, okupljenima je pružila žestoku 45-minutnu lekciju iz klasičnog rocka. Uz 'Nonsens', '13' i uvijek magičnu live izvedbu psihodelično-romantične 'Moj toreador', između ostalih komada što su izveli, Turisti su osvojili publiku svojim aktualnim singlom, ujedno i obradom pjesme kultnih punk sugrađana Parafa 'Javna kupatila'.

A nakon Turista, nešto sasvim drugačije. Beogradski hip-hop trojac Bad Copy svojim je nastupom i ovaj put potvrdio da i u Zagrebu ima puno fanova iako se njihove pjesme ne mogu     čuti u eteru radijskih stanica ili televizija. Ajs Nigrutin, Timbe i Sky Wikluh digli su Boćarski na noge i tvrdo i sirovo, kako samo oni to znaju, odrepali cijelu nisku svoji hitova. 'Esi mi dobar', 'Ljubav ili pivo', 'Džastin Biberi' i mnogi drugi ljuljali su fanove koji su svaku pjesmu pozdravljali ovacijama i teška srca pustili Bad Copy da napusti pozornicu bez željenog bisa.

No, program je morao ići dalje i pred publikom je bio novi izazov, nastup još jednih od miljenika zagrebačke publike - Kojota koji su nam ponudili sat i pol beskompromisnog rock'n'rolla. Teško je izdvojiti koji je trenutak njihovog nastupa bio sam vrhunac, ali temperaturu je svakako dodatno podiglo gostovanje Kandžije u novom singlu 'Sve je pod kontrolom' i legendarnoj 'Halucinaciji'. Kojoti su sinoć pokazali kako su bend koji je trenutno u vrhunskoj formi, željan svirke, što je antivalentinovska publika prepoznala i nagradila zbornim pjevanjem i ovacijama na kraju njihovog seta.

I na kraju četvrtog izdanja AntiValentinova ponovo se moglo dobiti i uživati u onome što se, vjerojatno, tražilo i očekivalo – furiozni Let3'po ušima'. Nastup koji se uvijek očekuje s neskrivenim nestrpljenjem, jer Let se za njega uvijek posebno priprema, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Letovci su na pozornicu došli u novim Zigmanovim kreacijama i započeli žestoko i odmah u glavu s 'Profesorom Jakovom' u što nas je uveo efektni nastup folklornog ansambla Harmonija Disonance.
Boćarski dom proključao je od prve sekunde kada su se Prlja, Mrle, Baljak, Zec i Bin počeli prašiti nedopustivši nikome, pa ni sebi, ni trenutak predaha. 'Drama', '999', 'Izađi mala', 'Dijete u vremenu','Kontinentio', 'Vjeran pas' i drugi znani i sada već antologijski hitovi ove rock institucije, koju bi trebalo uvrstiti i zaštiti kao domaće kulturno blago i baštinu, nizali su se jedan za drugim, prekidani samo spontanom zbornom pjesmom punog Boćarskog doma. Za izvedbu jednog od najvećih hitova 'Riječke pičke' Letovcima se na pozornici pridružila i odlično raspoložena Marina Perazić, a sve nije moglo završiti bez tradiocionalnog navijačkog skandiranja naslova pjesme...
Uz podršku mariachi benda El Combo i ove su godine izveli 'Tišu', 'Izgubljene' i još nekoliko uspješnica, da bi u jednom od emotivnih momenata izvedbu 'Ere' posvetili Siniši Vuci te njegovom nedavno preminulom ocu, nakon koje je uslijedila i izvedba 'Goluba Vase' kojoj je upravo aktualna suradnja s Vucom udahnula novi život. Nakon više od sat i pol svirke, Let3 ipak nije mogao otići bez bisa za koji su ostavili furiznu 'Ženu varam' i uvijek impresivnu 'Sam u vodi'.
AntiValentinovo #4 na kojem je ove godine nastupilo osam regionalnih bendova (Saučešće, Rambo Amadeus, Elemental, Zabranjeno Pušenje, Turisti, Bad Copy, Kojoti, Let3) potvrdilo je svoju poziciju jakog indoor festivala i brenda koji je postao već dio opće kulture, prepoznatljiv svima pa čak i onima koji još nisu bili na nekom od izdanja, ali su čuli glas o najboljoj rockerskoj fešti. 

Foto: Goran Berović

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.