Sandro Bastiančić na 21. zagrebačkom Chansonfestu

Sandro Bastiančić na 21. zagrebačkom Chansonfestu

Na ovogodišnjem Chansonfestu, koji se održava u petak, 16.11. u Jazz i Cabaret klubu Kontesa,Sandro Bastiančić predstavlja se kantautorskom pjesmom 'Ovdje ostajem'.

Pjesma govori o emocijama koje su preplavile naše društvo, histeriji odlazaka, napuštanja, pozdrava, migriranja i emigriranja. Vještom rukom vrhunskog autora, sve je oslikano kroz diskretnu ljubavnu priču. Pjesmu od samog nastajanja Sandro vidi kao folk-blues, a za taj ugođaj zaslužni su gostujući glazbenici Krunoslav Veršić na bubnjevima, Henri Radanović na basu, Vedran Križan na klavijaturama i “domaći gost” iz benda En Face, Zvonimir Radišić na gitari.

Chansonfest je, prema Sandru, prekrasna tradicija koja njeguje jedan hvale vrijedan umjetnički izraz: "Šansona kao glazbeno-lirska forma nedovoljno je zastupljena kod nas, možda i u svijetu gubi broj poklonika, isključivo zbog protoka vremena i nadolazećih generacija koje gube smisao za lijepim i umjetnički relevantnim."

Šansona, forma koja je kroz više od dva desetljeća postala nezaobilaznim dijelom zagrebačke i hrvatske glazbene scene, još jednu godinu zaredom predstavlja odlične autore i izvođače u čijim će izvedbama uživati svi poklonici ovog glazbenog izričaja. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.