Rapsodija vrhunskih instrumentalista i ove godine u Rijeci

Rapsodija vrhunskih instrumentalista i ove godine u Rijeci

U drugom ciklusu Lisinski u Guvernerovoj palači slijede četiri uzbudljiva koncerta klasične glazbe. Na samom otvorenju 27. rujna predstavit će se tri dame, tri majstorice svog instrumenta koje su nedavno u sklopu Večeri na Griču oduševile zagrebačku publiku. Beethoven i Brahms pod njihovim prstima zvuči samouvjereno, strastveno i romantično. To su Marija Pavlović na klarinetu, Monika Leskovar na violončelu i Marina Filjak na klaviru - tri najljepše melodije nove sezone koncertnog ciklusa u Rijeci.

Bogatstvo i raskoš barokne glazbe očekuju vas 16. listopada kada na pozornicu Guvernerove palače stupi Hrvatski barokni ansambl s originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama iz ovog veoma zanimljivog povijesnog razdoblja. Glazbena ostavština velikih skladatelja u njihovom izvođenju zvuči itekako autentično, zbog čega su redoviti gosti brojnih domaćih i inozemnih festivala, a često ugošćuju vrhunske strane i domaće soliste i dirigente. Glazbena ih kritika svrstava u sam vrh hrvatske glazbene reprodukcije.

Dobitnik brojnih prestižnih nagrada, s diplomom londonskog Royal Academy of Music, gitarist Srđan Bulat, svoje će glazbeno umijeće riječkoj publici predstaviti 14. studenoga. Svjetske pozornice svjedočile su njegovom virtuoznom gitarskom umijeću u koje redovito uplete djela hrvatskih autora.

Finale ciklusa rezervirano je za mladog i perspektivnog pijanista Ivana Krpana, jednog od najzanimljivijih i najuspješnijih mladih nada domaće pijanističke scene. Premda je još uvijek samo student na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, zbog prošlogodišnje osvojene prve nagrade na jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja u svijetu "Ferrucio Busoni" u Bolzanu, pred njim su glazbena gostovanja u svjetskim glazbenim središtima kao Leipzig, München, London, Weimar i St. Petersburg, no prije ove velike glazbene avanture, u Guvernerovoj palači će zasvirati 13. prosinca.

Ulaznice za svaki koncert po cijeni od 50 kn i pretplatu na sva četiri koncerta po cijeni od 150 kn možete kupiti na blagajnama Lisinskog, online na www.ulaznice.hr te na prodajnim mjestima u Rijeci: Autotrans d.d., Croatia records dd., Mars Music- Dallas music shop Rijeka i S.O.L.E.N d.o.o.-  agencija Solen.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.