“LEPI GLAS SE ČUJE“, koncert amaterskih zborova i vokalnih sastava za početak obilježavanja Dana Grada Čakovca

“LEPI GLAS SE ČUJE“, koncert amaterskih zborova i vokalnih sastava za početak obilježavanja Dana Grada Čakovca

Sve je spremno za još jednu proslavu rođendana Grada Čakovca koja od 23. svibnja do 1. lipnja  donosi  niz kulturnih, edukativnih, zabavnih i sportskih događanja.

I ove godine Grad Čakovec povodom  445 godina od dana kad je Juraj IV. Zrinski dao gradske povlastice našem gradu, te  30 godina postojanja u neovisnoj Hrvatskoj  donosi građanima deset dana slavlja kroz pedesetak  manifestacija. Tako nas već od četvrtka čekaju  koncerti , plesni nastupi, izložbe, festival cvijeća i jagoda, kazališne predstave i edukativne radionice  za djecu, predstavljanje učeničkih zadruga, stručna predavanja o obitelji Zrinski. Tu su i sportska natjecanja od atletske utrke grada, do dječjeg  malonogometnog turnira, te uličnog turnira u košarci, kao i popularnog ČAK BAJKA, biciklijade ulicama Čakovca i mjesnih odbora.

Središnja svečanost obilježavanja Dana Grada  bit će 29. svibnja  kad će se, točno u podne, u Centru za kulturu dodijeliti nagrade i godišnja priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

“Lepi glas se čuje” na otvaranju Dana Grada Čakovca

Kao prvi glazbeni program obilježavanja ovogodišnjih  Dana Grada Čakovca, koncert je pod nazivom “Lepi glas se čuje“ koji će se  održati  23. svibnja (četvrtak) u 20 sati u Centru za kulturu u Čakovcu. Nakon što su nas u ovogodišnje večeri amatera prošlog četvrtka uveli orkestri i instrumentalni sastavi, druga večer čakovečkih amatera rezervirana je za zborove i vokalne sastave.

Na pozornici će se tako predstaviti pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski pod vodstvom Senke Bašek, Ansambl Pučpuljike pod vodstvom Andreje ŠčapecMješoviti zbor Eliam pod vodstvom Petre HorvatŽenska vokalna skupina KUU „Veseli Međimurci“ pod vodstvom Tibora Büna te gosti, Zbor Sveti Martin iz Svetog Martina na Muri pod vodstvom Dominika Padarića.

U ovoj večeri pjesme, zasigurno će uživati svi ljubitelji glazbe. Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom druženju kroz sve dane obilježavanja proslave Dana Grada Čakovca.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.