Diskografskoj kući Croatia Records dodijeljena Povelja Republike Hrvatske

Diskografskoj kući Croatia Records dodijeljena Povelja Republike Hrvatske

Diskografska kuća Croatia Records danas je dobila još jedno veliko priznanje povodom svoje 75. obljetnice postojanja. Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, uručio je Povelju Republike Hrvatske direktoru Croatia Recordsa, Želimiru Babogredcu, za doprinos u promicanju glazbene industrije u Republici Hrvatskoj.

"Svaki posao, svaka ljudska aktivnost, ako je humana i zakonita, ima svoj smisao, svoje poslanje i cilj", naveo je predsjednik Milanović te čestitajući odlikovanima na postignućima rekao da su mnogi među njima još uvijek dovoljno mladi, aktivni i puni ambicija za nova dostignuća. "Ono što danas nagrađujemo može nastati samo iz ambicije, osobne ljudske ambicije, od koje na kraju krajeva i sve počinje", zaključio je Predsjednik.
 

Direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac tim je povodom rekao: 
 
"Ovo je veliki i značajan dan za sve naše djelatnike koji su gradili Jugoton i Croatia Records. Ova lijepa gesta i priznanje povodom naše sedamdeset i pete obljetnice obavezuje nas za daljnji predani rad što se pogotovo odnosi na mlađe generacije koje tek dolaze."

Održati tempo i visoke vrijednosti poslovanja koji su postavili prethodnici nije nimalo lagan zadatak. Croatia Records uspjela je zadržati širinu kompletnog kataloga, od dječjih izdanja, preko popa i rocka do klasike. Danas na godinu objavi oko 200 albuma i kompilacija. Brojne edicije spadaju u sam vrh najprodavanijih domaćih albuma i rezultat su kreativnog rukovodstva firme i osluškivanja tržišta, a bogata arhiva s preko 90.000 fonograma čuva se na novim medijima za budućnost.

 Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.