Preminuo Jasmin Stavros: Kralj zabave izgubio bitku s teškom bolešću

Preminuo Jasmin Stavros: Kralj zabave izgubio bitku s teškom bolešću

Pjevač Jasmin Stavros preminuo je u dobi od 68 godina u klinici za plućne bolesti Jordanovac, potvrdili su nam njegov menadžer Ljubo Šeperić i liječnici KBC-a Zagreb. Borio se s teškom bolesti, rakom kostiju, a liječio u KBC-u Rebro.

"Jasmin je zaspao jučer u 21 sat, ne mogu sada ništa drugo reći. Sahrana će vjerojatno biti u Splitu, ali ne znamo još kada", rekao nam je Jasminov menadžer.

Jasmin Stavros rođen je kao Milo Vasić 1. 11. 1954. godine u Splitu. Potječe iz glazbene obitelji. Pokojni otac bio mu je glazbenik, djed i brat bavili su se glazbom, a majka je pjevala u HNK-Split. Završio je osnovnu glazbenu školu (klavir) i srednju glazbenu školu (kontrabas). Također je dvije godine išao na sate solo pjevanja kod profesorice Ristić u Splitu, koja mu je impostirala glas i naučila ga tehnikama pjevanja i disanja koje su mu omogućile ovako dugu pjevačku karijeru. Od dvanaeste godine svira bubnjeve, a s 15 godina profesionalno svira u brojnim splitskim sastavima: Delfini, Mladi batali (današnji Magazin), grupi More.

Prije nego što je postao neokrunjeni kralj zabave, bio je jedan od najtraženijih bubnjara u bivšoj Jugoslaviji. Surađivao je s Josipom Lisac, Arsenom Dedićem, Duškom Lokinom, Mišom Kovačem, Ivicom Šerfezijem, Nedom Ukraden, Ljupkom Dimitrovskom i brojnim drugim glazbenicima. Najveći financijski uspjeh donijela mu je pjesma Julie, koju je snimio s Danijelom.

80-ih godina otišao je u Ameriku i ondje se zadržao dvije godine te završio privatnu jazz-akademiju Stanley Spector u New Yorku. Kao jedan od najboljih studenata i zapravo najbolji student iz Europe dobio je 1982. godine zelenu kartu za boravak u Americi. U tom je trenutku već imao ženu i dvoje djece, pa se zbog njih ipak odlučio vratiti u domovinu.

Na ideju da postane pjevač došao je igrom slučajnosti 1986. godine kada je s Doris Dragović snimio duet ''U tebe se neću zaljubiti'' na ploči ''Željo moja''. Izvođač koji je trebao s Doris otpjevati duet nije došao, a preslušavši snimku, Jasmin je shvatio da nije samo talentirani bubnjar nego i dobar pjevač, a kasnije će se ispostaviti i vrhunski zabavljač.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.