Max Juričić -Plesač Sporog Stepa predstavlja album „Sunčana strana Mjeseca 1“

Max Juričić -Plesač Sporog Stepa predstavlja album „Sunčana strana Mjeseca 1“

"Mladen Max Juričić, lider Ljetnog kina, benda u kojem kao da uvijek sja neko karipsko sunce, kolega nikad prežaljenog Vlade Divljana s kojim je dijelio viziju glazbe kao boljeg mjesta, čovjek koji je na sceni dugo bio prisutan s bendom Le Cinema izniklom iz novovalnog Filma u kojem je ostavio neizbrisiv trag, pokretač otočkog vala zajedno sa Žanom Jakopačem i bendom Šo!Mazgoon, kasnije i s Gegom i Picigin bendom, također član supergrupe Vještice, te ujedno zagrebački glazbenik koji se na svoje putovanje otisnuo s prvom postavom Azre ovog puta kao da sažima svoje bogato životno i profesionalno iskustvo na novom autorskom projektu Plesač Sporog Stepa." Zoran Stajčić (Ravno Do Dna)

Bend Plesač Sporog Stepa predvođen Maxom Juričićem, predstavlja novi album "Sunčana strana Mjeseca 1", a koji najavljuje singl kojim jasno i glasno poručuju "Pusti me da plešem drukčije".

”Pusti me da plešem drukčije” je pjesma s porukom koju je Max Juričić nastojao prenijeti djeci dok ih je uspavljivao pričama o životu, kako kaže - samo da izbjegne čitanje slikovnica. Univerzalnu poruku o toleranciji i praštanju u furioznom ritmu Plesača sporog stepa, vrijedi čuti ponovo.

Maxu pri stvaranju pjesama inspiracija dolazi iz narazličitijih izvora. Ispričao je zanimljivu anegdotu o inicijalnoj ideji koja je nadahnula i ostatak albuma:

"Pjesme su doplutale jednog ljeta kada sam plutajući u moru ravnao ukliještena leđa. ”Gledam kako plove - oko Rta dobre nade - godine” prvi je stih koji se zavrtio i zapravo bio dijagnoza. Lagano pomalo na to se misteriozno nadovezalo dvadestak šarenih pjesama. Polovica ih je na ovom albumu, a želja mi je da se u dogledno vrijeme sve pjesme okupe na duplom vinylu ”Sunčana strana Mjeseca 1 & 2”."

Maxu se pri stvaranju albuma pridružila sjajna ekipa glazbenika, a otkrio je i kako je preteklo snimanje:

"Krenuo sam snimati kada je u studio stigla dugo očekivana bas-marimba koju je uz bas na albumu svirao Gustav Barišin, koautor pjesme ”Ko da nema sutra”. Na snimljeni vokal, marimbu i žičane instrumente iz mog arsenala,  Vlade Matulić dodao je zvuk Ljetnog kina klarinetom i pratećim vokalima, Andrea Pedron i Janko Novoselić na xilu i udaraljkama zasolili su ritam, a na kraju cijelog procesa, Ante Prgin Surka zapečatio je groove bubnjem i beatboxom.

U pomoć sam pozvao i koga drugog nego djecu - Rok Juričić odpjevao je ”Ko da nema sutra” i ”Okolo naokolo” u pjesmi koja je o njemu, a Katarina Juričić autor je covera albuma i prateći vokal u ”Zauvijek mlada”, pjesmi za nju. Bude li pohvala ili pritužbi na zvuk, producenti su – Surka & Max."

Otkvačeni cover art i nadolazeći video spot za prateći singl ”Pusti me da plešem drukčije” kreirala je mlada umjetnica Klara Rusan Klarxy.

Album "Sunčana strana Mjeseca 1" dostupan je na streaming servisima, u Aquarius Music Shopu, svim boljim glazbenim trgovinama i online na www.cedeterija.com.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.