Izložba Voljena Grbca „Ukradene slike“ akademske slikarice Nade Žiljak, u Galeriji Sv. Ivan Zelina

grbac

Voljen Grbac izlaže svoje radove, fotografije slika akademske slikarice Nade Žiljak u Galeriji Sv. Ivan Zelina.Veliki izazov bio je „ukrasti“ slike Nade Žiljak i pretvoriti ih u fotografiju - kaže Grbac.
Voljen Grbac je solist opere,tenor. U svojoj tridesetogodišnjoj pjevačkoj karijeri nastupao je u glavnim tenorskim i baritonskim ulogama u više od pet stotina predstava, operama, operetama i mjuziklima te održao više od tisuću i pol koncerata u zemlji i inozemstvu.
Fotografijom se počeo baviti 1987. godine. Samostalno je izlagao u Zagrebu, Ljubljani, Budimpešti, Trstu, Sarajevu, Rijeci, Pečuhu, Grožnjanu, Splitu, Puli, Osijeku, Zadru, Karlovcu, Samoboru, Vukovaru, Opatiji, Kastvu, Poreču, Rovinju, Crikvenici, Izoli, Ajdovščini, Buzetu, Pazinu, Umagu, Motovunu a sudjelovao je i na mnogim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.
Pobijedio je na šest fotografskih i likovnih natječaja: prvi hrvatski fotografski Ex-tempore u Novigradu 2005 (pobjednik natjecanja); foto natječaj „Ljudi i brodovi“, u organizaciji Foto kluba Split i Jadrolinije 2007. (pobijedio je u kategoriji „kolekcija“); fotografski natječaj na temu grožđa i vina „Bakho“ u Bujama 2008 (ukupni pobjednik); 2vela umjetnička delavnica“ u Kastvu (2009. ukupni pobjednik natjecanja, 2011. pobjednik u kategoriji fotografije), te fotografskog natječaja TZ Cresa 2Uslikaj otok 2013“ (u kategoriji „Materijalna kulturna baština“)
U izdanju izdavačke kuće Adamić iz Rijeke objavio je u travnju 2013. art-fotomonografiju „Opatija the Pearl“ (250 stranica, tiraža 1000 primjeraka) te 2014. i 2015. fotomonografije „San riječkih ljetnih noći“ i „Kotor, skriveni biser Mediterana“ (300 stranica, tiraža 10500 Objavio je nekoliko serija auorskih razglednica s motivima Istre i Dalmacije. Objavljuje fotografije, reportaže i putopise u novinama i časopisima (Livingstone, Nautica, Gloria, Yacht Croatia, Pleasure, Novi list i Glas Istre te u kazališnim katalozima. Autor je fotografija u turističkim publikacijama i prospektima. Dizajnirao je desetak plakata za glazbene i druge manifestacije. 2016. godine laureat prestižne je nagrade „Povelja“ koju dodjeljuje Europsko udruženje turističkih novinara sa sjedištem u Rimu, za izuzetan doprinos turizmu. Dobitnik je i nekoliko hrvatskih nagrada za novinarske zasluge. Na riječkoj televiziji Kanal Ri i na karlovačkoj Trend TV prikazuje se jednosatni talk-show „S Voljenom na Ti“ u kojem Grbac kao urednik i voditelj predstavlja umjetnike iz zemlje i inozemstva. Do sada je snimljeno šezdesetak emisija koje se financiraju sredstvima Ministarstva kulture RH.Vlasnik je izložbenog prostora „Galerija Amato“ u Grožnjanu i dugogodišnji član Udruge Fotografa Istre. Inicijator je i umjetnički direktor Festivala kancone u Voloskom. Voljen Grbac član je FIJET-a, Svjetskog udruženja turističkih novinara, Udruženja europskih novinara pri Europskoj uniji, „European Journalists Association“ te Hrvatskog novinarskog društva.Veliki izazov bio je „ukrasti“ slike Nade Žiljak i pretvoriti ih u fotografiju. 
Izložba fotografija Voljena Grbca u Galeriji Sv. Ivan Zelina može se pogledati do drugog veljače 2019. Radno vrijeme Galerije je radnim danom od 17 do 20 sati a subotom i nedjeljom od 12 do 20 sati.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.