Večeras, veličanstvena završnica DLJI - Opera gala za kraj 74. Igara

Večeras, veličanstvena završnica DLJI - Opera gala za kraj 74. Igara

Nositelj završnog koncerta Dubrovačkih ljetnih igara i ove sezone je Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije koji će pod ravnanjem maestra Tomislava Fačini 25. kolovoza u 22 sata pozornicu ispred Katedrale podijeliti sa Zborom HRT-a, te sjajnim solistima – sopranisticom Darijom Auguštan, kontratenorom Frankom Klisovićem, tenorom Rokom Radovanom te baritonom Leonom Košavićem. Koncert će u izravnom prijenosu moći pratiti gledatelji Prvog programa Hrvatske televizije te slušatelji Radio Dubrovnika i Trećeg programa Hrvatskog radija.

Probrani program donosi Rimske pinije Ottorina Respighija, potom Psalam 23 iz Chichesterskih psalama Leonarda Bernsteina, Gira la cote!... Perchè tarda la luna? iz opere Turandot Giacoma Puccinija, Ninfe! Elfi! Silfi!... Sul fil d'un soffio etesio iz Verdijeve opere Falstaff, pa Il cavallo scalpita iz opere Cavalleria rusticana teViva il vino spumeggiante iz iste opere Pietra Mascagnija. Tu su i Polovjetski plesovi iz opere Knez Igor Aleksandra Borodina, a Kanconijer za glasove i instrumente Igora Kuljerića, koji je u ovoj skladbi uglazbio tekstove dubrovačkih renesansnih i baroknih pjesnika Hanibala Lucića i Ivana Bunića Lučića te autore iz Ranjinina zbornika, dostojanstveno će zaokružiti večer. Više detalja o programu i o izvođačima u bilješkama Dine Puhovski pročitajte ovdje.

Ulaznice za veliki završni koncert dostupne su preko festivalske mrežne stranice www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr, na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21:30 te ispred zgrade DTS-a (Vukovarska ulica) od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati.

Fotografija Darija Auguštan (c) Karpati&Zarewicz | Fotografija Tomislav Fačini (c) Marin Frka

Dodjela nagrada Orlando i završna konferencija za medije

Zajednička sjednica Vijeća nagrade Orlando i Ocjenjivačkih sudova nagrade Orlando održana je jutros, 24. kolovoza u Festivalskoj palači. Tko su dobitnici nagrade Orlando za najbolja dostignuća u glazbenom i dramskom programu 74. Dubrovačkih ljetnih igara, a tko laureat prestižne Grand Prix nagrade za osobit umjetnički doprinos u jednoj ili više festivalskih sezona saznat ćemo sutra, 25. kolovoza u 10 sati u atriju palače Sponza na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada Orlando, nakon koje će se održati i završna konferencija za medije Dubrovačkih ljetnih igara na kojoj će se rezimirati protekla festivalska sezona.


Iza scene – ispred Katedrale

Usprkos visokim temperaturama pripreme za zatvaranje Igara u punom su jeku, a naš ovotjedni pogled iza scene vodi nas ispred Katedrale gdje će se nakon velikog završnog koncerta svečano zatvoriti 74. Dubrovačke ljetne igre.

Nagradna igra

Partner Igara FABUspot Hrvatska pobrinuti će se da zablistate uz neodoljive kozmetičke proizvode svima omiljenih brendova MAC i Jo Malone, a sve što morate napraviti kako biste osvojili poklon paket jest prvi odgovoriti na pitanje:

Koji je legendarni američki skladatelj na programu Završnog koncerta, vjerojatno najpoznatiji po svom kultnom mjuziklu West Side Story?

Svoje odgovore šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Sretno!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.