Michael Häupl, gradonačelnik Beča danas napušta ured

gradonačelnik Beča

Michael Häupl, jedan od najdugovječnijih gradonačelnika u Europi danas, 24. svibnja 2018., povukao se s funkcije mjesta šefa pokrajinske i gradske vlasti Beča.

Nakon 24 godine provedene na funkciji gradonačelnika Beča dr. Michael Häupl predao je svoju dužnost nasljedniku Michaelu Ludwigu, koji je do sada obnašao dužnost pokrajinskog i gradskog člana poglavarstva za stanogradnju. Ludwig je još 27. siječnja 2018. izabran na mjesto šefa Socijaldemokratske stranke Austrije (SPÖ) u Beču odakle se Häupl već ranije povukao.

 Ludwig je prilikom govora povodom preuzimanje funkcije objasnio kako u svom stranačkom timu želi imati različite profile ljudi te kako će i žene postaviti na bitne funkcije. Donio je već i neke personalne odluke te rekonstruirao tim SPÖ-a u gradskoj upravi. Istaknuo je i da stranka dobro surađuje s koalicijskom partnerom, Zelenima, te da će podjela resora ostati nepromijenjena do 2020. godine.

 Uskoro bivši gradonačelnik Beča, Michael Häupl, rođen je 1949. u Altlengbahu (Donja Austrija), a na mjestu gradonačelnika glavnog grada Austrije i predsjednika Savezne pokrajine Beč bio je od 7. studenog 1994.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.